Ylläksen etelärinteistä 50 vuoden vuokrasopimus

Metsähallitus on tehnyt uuden vuokrasopimuksen Ylläksen rinnealueista hiihtokeskus Iso-Ylläksen kanssa. Sopimus kattaa Ylläsjärven puoleiset rinnealueet Ylläksen eteläpuolella.

Kotimaa
Hiihtohissit Yllästunturissa
Upea näky Ylläksen huipulta, pilvet alhaalla. Ei joka tunturissa näy tälläinen ilmiö.Jari Kivijärvi

Metsähallitus ja hiihtokeskus Iso-Ylläs ovat tehneet uuden vuokrasopimuksen Ylläksen rinnealueista. Aiempi sopimus oli 25 vuoden mittainen ja olisi päättynyt ensi vuonna. Nyt sopimus tehtiin 50 vuodeksi.

Iso-Ylläksen toimitusjohtajan Osmo Virranniemen mukaan indeksiin sidottu vuokra on uudessa sopimuksessa sama kuin aiemmin. Yrittäjä on pitkään sopimukseen tyytyväinen, sillä Ylläkseen on satsattu vuosien aikana.

– Olemme olleet Reijo Riilan kanssa yrittäjinä Iso-Ylläksellä nyt yli 30 vuotta. Tänä aikana keskukseen on investoitu yli 100 miljoonaa euroa, joista hiihtokeskuksen investoinnit ovat olleet noin 30 miljoonaa euroa. Alueella on nyt noin 2 000 vuodepaikkaa ja 20 eri yritystä, jotka työllistävät yli 200 henkilöä, Virranniemi sanoo tiedotteessa.

Yhtiön tavoitteena on edelleen kasvattaa Ylläsjärven puoleista hiihtokeskusta uusilla hotelleilla, huoneistohotelleilla ja muilla palveluilla. Hissien ja rinteiden määrä halutaan kaksinkertaistaa. Majoituspalveluiden kasvattaminen vaatii Virranniemen mukaan mukaan myös kansainvälisiä toimijoita.

Metsähallituksen Laatumaan johtaja Tuomas Hallenberg sanoo Metsähallituksen arvostavan yrittäjien Ylläksellä tekemää työtä.

– Haluamme tarjota vakaan alustan liiketoiminnalle ja sen kehittämiselle pitkälle tulevaisuuteen, Hallenberg sanoo yhtiön tiedotteessa.

Kolarissa, Länsi-Lapissa sijaitsevan Yllästunturin kupeessa on kaksi kylää, pohjoisessa Äkäslompolo ja etelässä Ylläsjärvi. Ylläksellä on 28 hiihtohissiä ja 63 laskettelurinnettä. Vuodepaikkoja Ylläksellä on yhteensä noin 24 000 vuodepaikkaa.