Mervi Simoska pääsee asettelemaan Juvan kunnanjohtajan saappaita jalkaansa loppukesästä

Juvan uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Mervi Simoska kuvailee itseään peruskuntaihmiseksi.

Juva
Juvan uusi kaupunginjohtaja Mervi Simoska.
Etelä-Savon maakuntaliitto.

Juvan uudeksi kunnanjohtajaksi maanantai-iltana valitun Mervi Simoskan puhelin on käynyt viimeisen vuorokauden kuumana. Onnittelusoittoja ja -viestejä uudesta pestistä on tullut ulkomaita myöten.

Äänestys uudesta kunnanjohtajasta toteutettiin Juvan kunnanvaltuustossa virkavaalina. 45-vuotias Simoska sai äänestyksessä ylivoimaisen äänten vyöryn, 25 ääntä 27:stä.

– Hienoa, että valtuustolla oli vapaat kädet päättää, kenet haluavat Juvalle kunnanjohtajaksi. Äänestystulos kuvastaa sitä, että on vahva tuki kuntalaisilta ja päättäjiltä, Simoska sanoo.

Simoska astuu kunnanjohtajan saappaisiin näillä näkymin elo–syyskuun vaihteessa, kun kuntaa 30 vuotta johtanut Heikki Laukkanen jättää saappaansa narikkaan.

– Laukkasen Heikki jättää isot saappaat. Tällaisena pienijalkaisena on niitä hankala täyttää. Hyvät eväät varmasti kuitenkin saan Heikiltä ja muilta täkäläisiltä kuntajohtajilta, joiden kanssa olen jo pitkään tehnyt yhteistyötä.

Edessä muutto Juvalle

Kunta-asiat ovat Simoskalle entuudestaan tuttuja, sillä hän astuu uuteen virkaansa Etelä-Savon maakuntaliiton hallinto- ja kehittämisjohtajan tehtävistä.

– Olen peruskuntaihminen. Täällä olen kaivannut sitä elämän makuista elämää. Kunnassa pääsee vaikuttamaan ihmisten arkeen paremmin kuin nykyisessä tehtävässä.

Simoskan mukaan Juvalla on tulevaisuudessa edessään suuria muutoksia.

– Ensimmäinen muutos tulee sote-asioissa, kun järjestämisvastuu siirtyy Etelä-Savon sotekuntayhtymään. Organisaatiota ja kunnan toimintoja pitää katsoa.

Kunnan asioita Simoska aikoo johtaa eturintamasta. Suunnitteilla onkin jo muutto Juvalle.

– Kyllä kunnanjohtaja veronsa maksaa johtamaansa kuntaan, Simoska toteaa.