Harmaan talouden torjuntaan uusi strategia – talousrikoksia selvittää yli 500 poliisia

Talouspoliittinen ministeriryhmä on hyväksynyt harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategian. Konkreettinen toimenpideohjelmakin syntyy keväällä.

Kotimaa
Rakennustyömaan pääsy kielletty -kyltti metalliaidassa.
Yle

Harmaata taloutta ja talousrikollisuutta torjutaan tehokkaimmin ennalta ehkäisevin toimenpitein, katsoo ministeriryhmä. Näitä toimia ovat muun muassa lainmuutokset ja valvontatoimenpiteet, esimerkiksi käynnit rakennuksilla.

Työsuojeluhallinto, Verohallinto ja poliisi ovat jo lisänneet yhteistyötä.

Vastaisuudessa tavoitteena on edistää hankkeita, jotka parantavat yritysten kykyä kilpailla terveesti. Myös yritysten julkisten velvoitteiden hoitamista halutaan helpottaa.

Talouspoliittinen ministeriryhmä hyväksyi tiistaina harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategian. Kevään aikana on luvassa konkreettinen toimenpideohjelma.

Harmaan talouden torjuntaa koordinoidaan kahdeksan hallinnonalan ja 20 eri viranomaisen yhteistyönä. Talousrikollisuuden torjunta työllistää 540 poliisia.

Edellinen harmaan talouden torjuntaohjelma päättyi viime vuoden lopulla. Uudessa strategiassa huomiota kiinnitetään erityisesti paitsi ennaltaehkäisyyn, myös kansainvälisyyteen ja johdonmukaisuuteen.

Harmaan talouden seurantaa varten asetetaan parlamentaarinen työryhmä.