Naisten lentopallomestaruus katkolla HPK:lle – "Nää tytöt hoitaa homman!"

HPK Naisten urheilutoimenjohtaja Ari Viitala luottaa omiinsa. Tasaisuus, suoritusvarmuus ja kova asenne kantavat lentopallonaiset mestaruuteen, uskoo Viitala.

urheilu
HPK Naisten lentopalloharjoitukset
Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnan Areenalla taistellaan tänä iltana naisten lentopallon Suomen mestaruudesta. Ottelusarja on katkolla HPK Naisille, joka otti loppuottelusarjan toisen voittonsa Salossa sunnuntaina. LP Viesti ei ole hävinnyt pudotuspeliottelua kotonaan sitten vuoden 2008, eli sunnuntaina katkesi 38 pudotuspelien kotivoiton putki. Illassa onkin jo etukäteen paljon pelissä: Kerhon naisilla on mahdollisuus päättää kausi kotiyleisönsä edessä mestareina.

HPK Naisten lentopallojoukkueen urheilutoimenjohtaja Ari Viitala seuraa naisten lämmittelytreenejä kotihallissa hehkuen luottavaista varmuutta.

– Päivässä on oma kutinansa. Jännityksellä odotetaan iltaa. Semmoinen luottavainen jännitys on ollut koko tämän pudotuspelisarjan ajan tämän joukkueen kanssa. Meillä on hyvin toimiva oma peli ja me pystytään tällä pärjäämään. Pelataan omalla tasolla, niin voidaan toivottavasti jo tämän illan jälkeen nauttia onnistumisesta, Viitala ennustaa.

Onko Hämeenlinnan menestys naisten omaa hyvyyttä vai salolaisten heikkoutta?

– Lentopallossa kun vastustaja pelaa hyvin, ja tässä tapauksessa me on pelattu hyvin, niin se saattaa näyttää siltä, että kaveri pelaa huonosti. Me on ehdottomasti parannettu meidän peliä huomattavasti kevään aikana ja näytetty, että pystytään Salo haastamaan, muotoilee Viitala.

Ratkaisijoita riittää

Viitala arvioi, että tämä vuosi on kaikkinensa mestaruusliigassa ollut kovatasoisin kautta aikain. Ratkaisijoita löytyy myös HPK:n joukkueesta.

– Meillä on hyvä joukkue kaikkinensa, eri paikoille hyviä tyttöjä, jotka pystyy nostamaan pelin tasoa. Pelin tyyliin kuuluu, että laitahyökkääjät ovat monasti isossa roolissa, samoin libero Saana Koljonen ja passarina Katja Kylmäaho. Meillä on monta hyvää, ratkaisijoita leveällä rintamalla, kehuu Viitala.

Viitala tiivistää HPK:N aseet iltaan kolmeen tekijään: tasaisuus, suoritusvarmuus ja kova asenne.

– Koko vuosi on tehty töitä. Hurja määrä harjoituksia ja palavereja taustalla, tämä tähtäimenä, missä nyt ollaan. Se työ kantaa nyt tulosta. Koko pudotuspelisarjan, kun olen pelejä ja joukkuetta seurannut läheltä, ei voi olla muuta kuin luottavainen. Nää tytöt hoitaa homman!

Naisten mestaruusliigan neljäs loppuottelu HPK - LP Viesti on katsottavissa Yle Areenassa kello 18.25 alkaen.