1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Panaman paperit

Stubb haluaa Panama-paperit tutkintaan – Ylellä ei oikeutta luovuttaa aineistoa eteenpäin

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) vetoaa Yleä luovuttamaan Panama-paperit Verohallinnolle ja poliisille. Stubb kertoo keskustelleensa tänään Verohallinnon pääjohtajan Pekka Ruuhosen kanssa veronkierrosta ja Panama-papereiden vuodosta.

Alexander Stubb. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Yle ei tule luovuttamaan niin kutsuttaja Panama-papereita viranomaisille. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) vetosi tiistaina yhteisöpalvelu Facebookissa Yleä luovuttamaan Panama-paperit Verohallinnolle ja poliisille.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Alun perin saksalaiselle Süddeutsche Zeitungille vuodetut Panama-paperit on jaettu eteenpäin kansainvälisen tutkivien toimittajien järjestön ICIJ:n kautta, kertoo Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

– Ylellä on ollut pääsy aineistoon, mutta ei oikeutta luovuttaa sitä edelleen. Tutkivien toimittajien kansainvälinen järjestö on ilmoittanut aikeistaan julkistaa myöhemmin eri maiden tausta-aineistosta kootun yhteenvedon, josta käy ilmi yhtiöitä veroparatiiseihin perustaneiden henkilöiden nimiä, Vilén perustelee.

Vilénin mukaan omien ohjelmatoiminnan eettisten ohjeidensa perusteella Yle ei myöskään luovuta eteenpäin hallussaan olevaa journalistista tausta-aineistoa.