Stubb haluaa Panama-paperit tutkintaan – Ylellä ei oikeutta luovuttaa aineistoa eteenpäin

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) vetoaa Yleä luovuttamaan Panama-paperit Verohallinnolle ja poliisille. Stubb kertoo keskustelleensa tänään Verohallinnon pääjohtajan Pekka Ruuhosen kanssa veronkierrosta ja Panama-papereiden vuodosta.

Alexander Stubb. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Yle ei tule luovuttamaan niin kutsuttaja Panama-papereita viranomaisille. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) vetosi tiistaina yhteisöpalvelu Facebookissa Yleä luovuttamaan Panama-paperit Verohallinnolle ja poliisille.

Alun perin saksalaiselle Süddeutsche Zeitungille vuodetut Panama-paperit on jaettu eteenpäin kansainvälisen tutkivien toimittajien järjestön ICIJ:n kautta, kertoo Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

– Ylellä on ollut pääsy aineistoon, mutta ei oikeutta luovuttaa sitä edelleen. Tutkivien toimittajien kansainvälinen järjestö on ilmoittanut aikeistaan julkistaa myöhemmin eri maiden tausta-aineistosta kootun yhteenvedon, josta käy ilmi yhtiöitä veroparatiiseihin perustaneiden henkilöiden nimiä, Vilén perustelee.

Vilénin mukaan omien ohjelmatoiminnan eettisten ohjeidensa perusteella Yle ei myöskään luovuta eteenpäin hallussaan olevaa journalistista tausta-aineistoa.