Useat sijoittajat kiinnostuneet Kuopion uima- ja jäähalli-investoinneista

Kuopion jäähallin ympäristö uudistuu tulevaisuudessa. Kaupunki aikoo myydä jäähallin sijoittajalle ja ostajan on rakennettava myös uusi uimahalli. Alueelle on tulossa myös pysäköintitalo.

jäähallit
Kuopion Niiralan uimahallin altaat.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion kaupunki neuvottelee useiden sijoittajien kanssa jää- ja uimahallin vuokraamisesta. Kaupunki hakee toteuttajaa niin sanotussa Kuntolaakso-hankkeessa jäähallin peruskorjaukselle ja uuden uimahallin rakentamiselle. Kilpailutus alkoi alkuvuodesta.

Suunnitelmissa on myydä jäähalli sijoittajalle. Kaupunki vuokraisi jää- ja uimahallit pitkällä, ainakin, 20 vuoden vuokrasopimuksella. Kaupungille hallivuokrien kokonaishinnaksi on arvioitu 30-50 miljoonaa euroa.

Kaupungin tavoitteena on löytää toteuttaja halliuudistuksille tämän vuoden loppupuolella. Sitä ennen käydään tarkat neuvottelut eri ehdokkaiden kanssa. Uutta uimahallia on kaavailtu jäähallin viereen, entisen tekojääradan paikalle.

Vanhaan uimahalliin tulossa pieniä kunnostuksia

Kaupungin tilakeskus arvioi uuden uimahallin maksavan noin 20 miljoonaa euroa. Alueen kehittämiseen kuuluu myös pysäköintitalon rakentaminen jäähallin nykyiselle pysäköintialueelle. Parkkipaikkojen määrä tarkentuu myöhemmin.

Uusi uimahalli valmistuu käyttöön mahdollisesti vuosina 2018–2019. 1960-luvun lopulla valmistunut Kuopion nykyinen uimahalli aiotaan purkaa kunhan uusi halli on valmis. Uimahalliin tehdään pieniä vuotuisia kunnostuksia, että halli pysyy iskussa vielä muutaman vuoden.

Jäähallin peruskorjaus jakaantunee useammalle vuodelle, sillä KalPan pelikausi vaikuttaa korjausaikatauluun.