1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Amsterdamin lentokentällä poliisioperaatio pommiepäilyn vuoksi – räjähteitä ei löytynyt

Hollannin poliisi eristi myöhään tiistaina Schipholin lentokentän ympäristön tuntikausiksi pommiepäilyn vuoksi. Osa kentästä sekä viereinen hotelli evakuoitiin.

Ulkomaat
Amsterdamissa sijaitseva Schipholin lentokenttä. Poliisi epäili pommiuhkaa kentällä, ja eristi osan lentokentän alueesta.
Amsterdamissa sijaitseva Schipholin lentokenttä. Poliisi epäili pommiuhkaa kentällä, ja eristi osan lentokentän alueesta.REMKO DE WAAL / EPA

Poliisi eristi osan vilkkaasti liikennöidystä Schipholin lentokentästä ja sen ympäristöstä tiistaina pommiepäilyn vuoksi. Kymmenet raskaasti aseistetut poliisit vartioivat aluetta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin neljän tunnin ajan, ja osa kentästä evakuoitiin ihmisistä.

Kuvat pihalla värjöttelevistä ihmisistä ja raskaasti aseistetuista poliiseista partioimassa Schipholin kentällä alkoivat levitä Twitterissä myöhään tiistai-iltana.

Poliisi suoritti alueella tutkintoja ja pidätti yhden miehen lentokentän ulkopuolella saatuaan vihjeen "epäilyttävästä tilanteesta". Miehen hallusta ei kuitenkaan löytynyt vaarallista materiaalia, kertoo sotilaspoliisin tiedottaja Alfred Ellwanger uutistoimisto AP:lle.

Lentokentän tiedottaja Danielle Timmer kertoo, että poliisi evakuoi myös viereisen Sheraton-hotellin.

Pidätys tapahtui lentokentän parkkipaikalla, eivätkä ihmiset päässeet tuntikausiin pysäköidyille autoilleen.

Pomminpurkuryhmä kutsuttiin varotoimenpiteenä paikalle tutkimaan miehen matkatavarat, mutta mitään ei kuitenkaan löytynyt. Mies on edelleen pidätettynä ja tutkintoja jatketaan.

Poliisioperaatio ei häirinnyt lentoaikatauluja tai kentän alla kulkevan juna-aseman toimintaa.

Amsterdamin ulkopuolella sijaitseva Schipholin kenttä on Hollannin päälentoasema ja yksi Euroopan vilkkaimmista liikenteen keskuspaikoista. Hollanti on ollut korkeassa hälytystilassa Brysselin viimekuisten terrori-iskujen jälkeen.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi