Suomalaiset aktiviteettipuistot Ruotsiin – "Kuluttajilla on siellä taloudellisesti hyvä tilanne"

Suomalainen SuperPark laajentaa liiketoimintaansa Ruotsiin. Ensimmäiset sisäaktiviteettipuistot on tarkoitus avata jo vuoden 2017 aikana.

talous
Kuvassa hyppymonttu ja kiipeilyseinä SuperParkissa.
Hanne Kinnunen / Yle

Sotkamolainen SuperPark Oy havittelee Ruotsin markkinoille. Ruotsiin tähtäämistä varten perustetun SuperPark Swedenin tavoitteena on rakentaa Ruotsiin 4–6 SuperPark-sisäaktiviteettipuistoa seuraavan kahden tai kolmen vuoden sisällä.

– Saimme Ruotsiin hyvän partnerin, jota etsimme pitkään ja myös neuvottelimme asiasta pitkään, sanoo Juha Tanskanen, SuperPark Oy:n toimitusjohtaja.

SuperPark Sweden on yhteisyritys, jonka toinen omistaja on ruotsalainen Tagehus Holding Ab 49 % omistusosuudella. Ensimmäiset SuperParkit avataan Ruotsissa vuoden 2017 aikana.

Pitäähän meidän vahventaa omaa organisaatiomme koko ajan.

Juha Tanskanen

Ruotsin jälkeen SuperParkin tarkoitus on etsiä uusia kohteita, mutta ensin yhtiö keskittyy länsinaapurin ja kotimaan markkinoihin, sanoo Tanskanen. Odotukset Ruotsin suhteet ovat korkealla, sillä SuperParkin selvitysten mukaan vastaavia sisäliikuntapuistoja kaikenikäisille ei siellä vielä ole, Tanskanen kertoo.

– Ruotsi on iso maa, kaksi kertaa Suomea isompi väkiluvultaan. Kuluttajilla on siellä taloudellisesti hyvä tilanne. Kyllä me kovalla uskolla sinne menemme, Tanskanen toteaa.

Tavoitteena ovat esimerkiksi Tukholman kaltaiset suurkaupungit. Ensi tilikaudella SuperPark tavoittelee kokonaisuudessaan 14–15 miljoonan euron liikevaihtoa.

Laajentamista Suomessakin

Ruotsissa tarvittaneen työvoimaa noin sadan hengen verran, ja Tanskasen mukaan laajentaminen siellä heijastelee työvoiman tarvetta myös Suomessa.

– Pitäähän meidän vahventaa omaa organisaatiomme koko ajan, Tanskanen sanoo.

Tällä hetkellä SuperParkit työllistävät Suomessa suoraan satakunta henkeä Tanskasen arvion mukaan. Suomessa on neljä SuperPark puistoa, ja viidettä ollaan avaamassa pian Tampereella. Lisäksi SuperParkin haluaa tulevaisuudessa laajentaa myös kotimaan markkinoita ja etsiä myös uusia lisenssikumppaneita puistoille.

– Kun lasketaan meidän ja lisenssikumppanien puistot, uskon, että seuraavan kahden, kolmen vuoden aikana niitä on Suomessa tuplaten nykyiseen määrään.

SuperPark perusti ensimmäisen sisäaktiviteettipuistonsa Sotkamon Vuokattiin vuonna 2012. Nyt yhtiöllä on neljä puistoa Suomessa, viides avataan Tampereelle tänä vuonna.