Neljän pankin yhteinen Vaara-Karjalan Osuuspankki sai sinetin

Enon, Ilomantsin, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran osuuspankit ovat perustaneet yhteisen Vaara-Karjalan Osuuspankin. Uusi pankki aloittaa toimintansa tammikuussa 2017. Vaara-Karjalan Osuuspankilla on noin 28 500 asiakasta

Pohjola Pankki
Osuuspankki, Osuuspankin logo, OP
Antti Laakso / Yle

Neljä pientä pankkia yhdistää voimansa yhdeksi Vaara-Karjalan Osuuspankiksi. Enon, Ilomantsin, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran osuuspankkien edustajistot päättivät yhdistymisestä yksimielisesti tiistaina.

Pankkien mukaan yhdistyminen mahdollistaa esimerkiksi laajemmat palveluajat ja paremman tavoitettavuuden. Yhdistymisen kerrotaan myös mahdollistavan suurempien yritysten rahoittamisen paikallisesti.

Asiakkaille yhdistyminen ei pankkien mukaan tuo muutoksia. Konttoriverkoston kerrotaan säilyvän nykyisellään ja myös muun muassa tilinumerot, kortit ja muut pankkipalvelut säilyvät ennallaan.

Uusi pankki aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa. Toimitusjohtajaksi on valittu nykyisen Enon osuuspankin toimitusjohtaja Raili Hyvönen.

Vaara-Karjalan osuuspankilla on noin 28 500 asiakasta. Uuden pankin tase on 410 miljoonaa euroa. Omien varojen määrä on 71,4 miljoonaa euroa.