1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Postilta uusi palvelu Facebook-kirpputorien käyttäjille – tavaran voi noutaa pakettiautomaatista

Posti kokeilee uutta Lähilokero-palvelua toukokuun loppuun asti Helsingissä ja Espoossa. Posti ei kuljeta tavaraa, vaan pakettiautomaatin lokero toimii säilytys- ja noutopaikkana.

Kuva: Posti

Posti testaa uutta palvelua, joka on suunnattu erityisesti viime vuosina nopeasti suosiotaan kasvattaneiden nettikirpputorien myyjille ja ostajille. Lähilokeroksi nimetyssä palvelussa Postin pakettiautomaatti toimii tavaran vaihtopisteenä.

Postin mukaan palvelu ratkaisee vertaiskauppaan liittyvän tapaamisen hankaluuden.

– Ostajan ja myyjän ei tarvitse sovittaa aikataulujaan yhteen, kun tavaran voi noutaa pakettiautomaatin lokerosta. Posti ei kuljeta tavaraa, vaan pakettiautomaatin lokero toimii edullisena säilytys- ja noutopaikkana, sanoo Postin liiketoimintajohtaja Saara Pietilä tiedotteessa.

Posti kokeilee uutta palvelua toukokuun loppuun asti kahdeksassa pakettiautomaatissa Helsingin Lauttasaaressa, Kalliossa, Vallilassa, Käpylässä, Kannelmäessä ja Tapiolassa.

– Valitsimme pilottiin pakettiautomaatit, joiden alueella toimii aktiivisia kirppisryhmiä. Yhtä lailla Lähilokeroa voi käyttää muuhunkin, esimerkiksi jos täytyy antaa avaimet toiselle, muttei ehdi tavata, Pietilä sanoo.

Lähilokero-palvelu ostetaan Postin verkkosivuilta. Käyttö maksaa 3 euroa.

Posti ei kuljeta tavaraa, vaan pakettiautomaatin lokero toimii säilytys- ja noutopaikkana. Palvelun käyttäjä saa sähköpostiinsa asiointikoodin pakettiautomaatille. Koodi näppäillään pakettiautomaattiin, ja tavara jätetään avautuvaan lokeroon.

Tavaran noutaja saa tekstiviestinä lokerokoodin samalle pakettiautomaatille. Tavara odottaa noutoa pakettiautomaatin lokerossa seitsemän vuorokautta. Jos tavaraa ei ole siihen mennessä noudettu, posti palauttaa sen lähettäjän lähipostiin.