Tampereen monitoimiareenaan tulossa myös hotelli – SRV: Hankkeen toteutus on hyvin varmaa

Yli puolen miljardin euron hankkeen rahoitus varmistuu vielä tämän kevään aikana, uskoo SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Kotimaa
Tampere keskusareena havainnekuva katutasolta
Rakennusyhtiö SRV:n Kansi ja Areena -hankkeen markkinointivideo lähtee liikkeelle varsin kaukaa, raudan takomisesta.

Rakennusyhtiö SRV on nimennyt Tampereen Kansi ja areena -hankkeensa mahtipontisesti Tampereen Kruunuksi. Suuri se ainakin on: viisi tornitaloa, 100 miljoonaa euroa maksava monitoimiareena ja sen yhteyteen rakennettava hotelli.

SRV:n varatoimitusjohtaja, yhtiön Suomen hankkeista vastaava Timo Nieminen on vakuuttunut, että pitkään vireillä ollut hanke nyt toteutuu.

– Kyllä pidän sitä hyvin varmana. Sanoisin, että olemme tehneet kaupungille tarjouksen ja mitään sellaista ei ole tullut vastaan, mikä muuttaisi käsityksen areenan synnystä.

Rahoitus varmistuu kevään aikana

Kokonaisuuden hintalappu on huomattavan suuri, yli 500 miljoonaa euroa. SRV kerää parhaillaan rahoitusta sijoittajilta, osa tulee pankeilta. Tampereen kaupunki osallistuu hankkeeseen 26 miljoonalla eurolla. Valtion toivotaan osallistuvan areenaan noin 20 miljoonalla.

– Nimet ovat varmasti sisäisesti tiedossa tämän kevään aikana. Tulemme julkisuuteen syksyllä, kun areena-päätöksiä tehdään.

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää investoinnista loppuvuodesta. Toteutussopimus SRV:n ja kaupungin välillä solmitaan toukokuussa.

Jos kaikki menee SRV:n toivomassa aikataulussa, kannen rakentaminen alkaa ensi vuonna ja areenaa vuonna 2018.

– Valmista on vuonna 2020, Timo Nieminen sanoo.

Monitoimiareenalle myös hotelli

Erityisen innostunut Timo Nieminen on siitä, että hankkeessa hotellia sovitellaan monitoimiareenan yhteyteen. Hotelliin kaavaillaan 300 -400 huonetta eli se asettuu samaan kokoluokkaan läheisen tornihotellin kanssa.

– Areena ja hotelli yhdessä ovat Euroopassa ennen näkemätön yhdistelmä. Se tuo sellaisia mahdollisuuksia, joita ei muuten olisi. Hotellivieraat voivat omassa huoneessaan valmistautua illan konserttiin.

SRV:n visiossa areena ja hotelli löytävät yhteistyötä aulapalvelujen, ravintoloiden ja kokoustilojen hyödyntämisessä.