1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vastaanottokeskuksissa kaivataan polkupyöriä – turvapaikanhakijoissa taitavia pyöränkorjaajia

Polkupyörä on ollut aina vapauden symboli: elinpiiri laajenee hetkessä kun alla on polkupyörä. Vastaanottokeskuksissa on pula fillareista. Espoon Siikajärvelle on jopa perustettu pyöräpaja, jossa lahjoituspyörät fiksataan menopeleiksi.

Kotimaan uutiset
Vastaanottokeskuksia pyörittävä Luona onkin perustanut Espoon Siikajärvelle pyöräpajan, jossa turvapaikanhakijat huoltavat lahjoituspyöriä ajokuntoon.
Luona Oy

Kevät koittaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa on pula polkupyöristä. Fillareita kaivataan etenkin keskuksissa, jotka sijaitsevat etäällä kaupunkikeskuksista.

Vastaanottokeskuksia pyörittävä Luona onkin perustanut Espoon Siikajärvelle pyöräpajan, jossa turvapaikanhakijat huoltavat lahjoituspyöriä ajokuntoon.

– Monet ovat käsistään tosi käteviä ja mielellään puuhastelevat pyörien kanssa, Luona Oy:n viestintäjohtaja Anna Virrantaus sanoo.

Luonalla on Uudellamaalla useita vastaanottokeskuksia. Pyörä on ollut erityisen kaivattu Hyvinkäällä ja Espoon Siikajärvellä, koska molemmat paikat sijaitsevat hieman sivussa.

– Jotkut ovat kertoneet, että aikovat ajaa Siikajärven ympäri, kun pyörä on saatu kuntoon. Matkanteko asioimaan nopeutuu myös, Virrantaus kertoo.

Eikä pyöräily kiinnosta vain aikuisia, myös lapset ovat innoissaan pyöräilystä. Luona on hankkinut lapsia varten jopa pyöräilykypärät.

Luona ottaa vastaan mielellään lahjoituspyöriä turvapaikanhakijoille, lastenpyörät ovat erityisen tervetulleita.

Vastaanottokeskuksia pyörittävä Luona on perustanut Espoon Siikajärvelle pyöräpajan, jossa turvapaikanhakijat huoltavat lahjoituspyöriä ajokuntoon.
Vastaanottokeskuksia pyörittävä Luona ottaa mielellään vastaan lahjoituspyöriä turvapaikanhakijoille.Luona Oy
Lue seuraavaksi