Kirkkopalo käynnisti huhumyllyn – poliisille tehtiin rikosilmoitus

Ylivieskan kirkon tuhoisa tulipalo kirvoitti keskustelun netissä. Epäillyiksi on nostettu henkilöitä, joilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Ylivieskan poliisille on tehty asiasta yksi rikosilmoitus kunnianloukkauksesta.

Kotimaa
Ylivieskan palanut kirkko.
Antti Pylväs / Yle

Netin keskustelupalstoilla esitetään rikostapauksista erilaisia arvailuja ja keskustellaan jopa henkilöiden nimillä tai muilla yksilöidyillä tiedoilla, joista voidaan tunnistaa henkilö, joka ei ole edes epäilty tekijä, kertoo ylikonstaapeli Tarja Salmela Ylivieskan poliisiasemalta.

Salmelan mukaan nykyisin hyvin yleinen ilmiö on keskustella netissä rikosjutuista niin isoista kuin pienemmistäkin.

– Ihmiset eivät miellä, että he voivat syyllistyä rikokseen, kun kirjoittelun seurauksia ei ymmärretä eikä harkita ja ajatella asiaa loppuun saakka, Tarja Salmela muistuttaa.

Ylivieskan kirkon pääsiäislauantaina tapahtuneesta tulipalosta on keskusteltu netissä. Tarja Salmelan mukaan epäillyiksi tekijöiksi on leimattu henkilöitä, joilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

– Poliisille on jätetty yksi rikosilmoitus rikosnimikkeellä kunnianloukkaus. Ilmoitus tehtiin melko pian kirkon tulipalon jälkeen. Jutun tutkinta on vielä kesken, Tarja Salmela kertoo.