1. yle.fi
  2. Uutiset

Hiihtäjä Mika Myllylälle suunnitteilla muistopatsas

Patsashanketta lähtee toteuttamaan Mika Myllylän edustama urheiluseura Haapajärven Kiilat. Puheenjohtaja Ilkka Heinonen sanoo, että seuran johtokunta päättää rahoitusselvityksen tekemisestä huhtikuun aikana.Tavoitteena on saada patsaan paljastusjuhla järjestetyksi vuonna 2019, kun Myllylän syntymästä tulee kuluneeksi 50 vuotta.

urheilu
Mika Myllylä
Antero Tenhunen / Yle

Ilkka Heinosen mukaan urheiluseura tutkii, kuinka paljon hankkeelle saadaan kerätyksi rahoitusta yksityisiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä.

– Kun mahdollinen rahoitus on selvillä, on tarkoitus hakea EU:n hankerahoitusta. Olemme arvioineet, että kaikkineen patsashanke maksaisi noin 100 000 euroa.

Heinosen mukaan seuran tavoitteena on saada kerätyksi noin 15–30 000 euron osuus.

– Rahoitus on tarkoitus saada järjestetyksi vuoden 2017 aikana, ja patsaan on määrä valmistua vuonna 2019. Silloin Mika Myllylän syntymästä tulee kuluneeksi 50 vuotta.

Yksi rahoittaja on jo selvillä, Haapajärven kaupunginhallitus on päättänyt hankkia Haapajärven Kiilat-seuralta patsashankkeen rahoitukseen tarkoitettuja pienoispatsaita ja mitaleita 5 000 eurolla.

Ensimmäisenä patsasajatuksen herätti nuorisovaltuusto, jonka aloitteesta kaupunki perusti vuonna 2014 toimikunnan suunnittelemaan asiaa. Koska kaupunki ei voi hakea hankerahoitusta asia siirtyi paikalliselle urheiluseuralle.

Vuonna 2011 kuollut Mika Myllylä oli Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä hiihtäjiä. Myllylä hiihti olympiakultaa 30 km:n matkalla vuoden 1998 kisoissa Naganossa ja voitti urallaan neljä maailmanmestaruutta. Hän edusti suurimman osan urastaan Haapajärven Kiiloja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä kp24-sivusto. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi