Ryanairin talvitauko romahdutti matkustajamäärät Tampere-Pirkkalassa

Lentoyhtiö Ryanairin talvitauko on vähentänyt matkustajamääriä merkittävästi Tampere-Pirkkalan lentokentällä alkuvuonna. Koko maassa lentoliikenteen matkustajamäärät ovat kasvussa.

liikenne
Ryanairin viimeinen lento Lappeenrannasta.
Vilma Hannén / Yle

Lentoyhtiö Ryanairin talvitauko leikkasi matkustajamääriä merkittävästi Tampere-Pirkkalan lentokentällä. Kentän kautta matkusti tammi-maaliskuun aikana vain reilut 38 000 ihmistä, mikä on yli neljäkymmentä prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten.

Suurin lovi on kansainvälisissä matkustajissa. Kentän kautta ulkomaanmatkaili alkuvuoden aikana 18 086 ihmistä, missä laskua oli 59,1 prosenttia.

Kotimaan matkustajien määrässä oli laskua viisi prosenttia. Kotimaanmatkoja Tampere-Pirkkalan kentän kautta tehtiin tammi-maaliskuussa 20 253.

Finavia ennustaa matkustajamäärien kuitenkin kääntyvän nousuun, kun Ryanair jatkoi huhtikuun alussa liikennöintiä Tampere-Pirkkalasta.

Koko maassa lentoliikenteen matkustajamäärät kasvoivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Finavian lentoasemien matkustajamäärät nousivat 5,9 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Helsinki-Vantaalla kansainvälinen matkustus kasvoi 6,4 prosenttia. Myös kotimaan lentomatkustus on jatkanut hyvää kasvuaan ja nousi 8,0 prosenttia erityisesti piristyneen Lapin matkailun ansiosta.