1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Salve-ravintolan nimi kiinnostaa uutta vuokralaista: "Olemme valmiit neuvottelemaan"

Tarjouskilpailun helsinkiläisravintola Salven vuokrakiinteistöstä voittanut Royal Ravintolat -ketju ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa ravintolatoimintaa vanhalla nimellä. Salve-nimen omistava HOK-Elanto puolestaan uskoo, että ravintolan henki, palvelu ja asiakkaat ovat siirrettävissä uuteen osoitteeseen.

Salve on perinteinen ruokaravintola Helsingissä. Kuva: Ari Tuhkanen / Yle

Tarjouskilpailun ravintola Salven vuokrakiinteistöstä voittanut Royal Ravintolat -ketju ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa toimintaa totutulla nimellä. Toimitusjohtaja Aku Vikströmin mukaan olisi outo ajatus, että Salve siirtyisi perinteikkäällä paikaltaan jonnekin muualle.

– Ainoa tavoite on, että Salven 120-vuotinen historia jatkuu vielä seuraavat 120 vuotta mahdollisimman pienellä häiriöllä meidän asiakkaille.

Olisitteko halukkaita ostamaan Salven nimen?

– Olemme valmiita neuvottelemaan mistä vaan. Eiköhän me tästä päästä neuvottelupöytään.

Salven nimi on rekisteröity Hok-Elannolle, mitä jos eivät he eivät luovu nimestä?

– Nimi on tärkeä, mutta ihmiset tietävät tietyt paikat ilman nimiä. Kyllä asiakkaat löytävät paikalle syömään silakoita ilman sitä nimeäkin, mutta kyllä se vähän hassulta kuulostaa, Vikström myöntää.

HOK-Elanto etsii uutta paikkaa

Salven nykyinen omistaja HOK-Elanto etsii parhaillaan uutta paikkaa ravintolalle. Toimialajohtaja Jouko Heinonen uskoo, että Salven henki, tuotteet, palvelut ja asiakkaat olisi siirrettävissä uuteen osoitteeseen.

Heinosen mukaan on selvää, että HOK-Elannolla on oikeus Salve-nimeen.

– Vuonna 1990 on tehty liiketoimintakauppa, jossa HOK-Elanto osti ravintolaliiketoiminnan kalusteineen ja immateriaalioikeuksineen. Vuokrasopimuksen siirto on tehty silloin. Olemme rekisteröineet Salven nimen ja logot.

Tällä hetkellä Salven nimi tai toiminta ei ole myynnissä.

– Jos Salvelle ei löydy luontevaa kotia, niin vaihtoehtona voi olla myyminen. Olemme aina halukkaita neuvottelemaan, mutta meidän ensisijainen vaihtoehto on jatkaa Salven toimintaa. Jos uudessa paikassa ei voida jatkaa perinteitä, niin sitten voidaan miettiä muita vaihtoehtoja, Heinonen pohtii.

Heinonen ei sulje pois esimerkiksi Hietalahden hallia uutena paikkana ravintolalle. Heinonen ei pidä kuitenkaan hyvänä tilannetta, jossa kaksi "merimieskapakkaa" olisi vierekkäin.

– Toisaalta emme halua rajoittaa normaalia kilpailuakaan.

Entinen merimieskapakka Salve on toiminut samassa paikassa 1920-luvulta lähtien.