Finaalipaikka tuskin poikii HIFK:lle jättipottia

Helsingin IFK ja Tampereen Tappara aloittavat kamppailun jääkiekon Suomen mestaruudesta perjantaina. Selviäminen jääkiekkoliigan välieriin ja lopulta finaaliin ei ole kuitenkaan HIFK:lle mikään rahasampo.

urheilu
HIFK runkosarjan mestaruuspokaali
Tomi Hänninen

Luulisi äkkiseltään, että esimerkiksi Helsingin IFK:lle jääkiekon SM-liigan finaaliin asti yltäminen olisi kokonaisuudessaan varsinainen rahasampo. HIFK-Hockeyn keulamies kuitenkin valaisee asian olevan hieman toisin.

– Kustannukset on sitten aika kovat vastassa, jos menestystä tulee. Siellä on erilaisia bonuksia pelaajille ja varmaan valmennukselle kanssa menestyksen mukaan, toimitusjohtaja Jukka Valtanen toteaa.

Isompikin halli tulisi täyteen

Esimerkiksi katsojamäärät eivät voi enää nousta kovin paljon tässä vaiheessa. HIFK:n kotiotteluja on käynyt seuraamassa keskimäärin runsaat 6 900 katsojaa.

Saisi olla vähän isompikin halli ja sekin olisi loppuunmyyty

Jukka Valtanen

– Siinä tulee Nordiksen kapasiteetti 8 200 vastaan. Saisi olla vähän isompikin halli ja sekin olisi loppuunmyyty, Valtanen pohtii.

Kiekon parasta aikaa

Liput finaaliotteluihin menevät kuin kuumille kiville. Ensimmäiseen kotiotteluun liput ostettiin parissakymmenessä minuutissa. Seuraava kotiottelu myydään loppuun viidessä minuutissa, veikkaa toimitusjohtaja Valtanen.

– Ei se aina ole näin helppoa, mutta tässä vaiheessa ihmiset haluavat nähdä peliä. Eletään kuitenkin kiekon parasta aikaa.

Maailmalta alkaa kummasti ilmestyä kavereita, joista ei ole pitkään aikaan kuullut mitään ja jotka havittelevat pääsylippua. Tarjota on kuitenkin vain eioota.

Hyöty näkyy edessä päin

HIFK:n kausi on jo tähänastisen tuloksen perusteella sujunut hyvin. Toimitusjohtaja näkee kuitenkin menestyksessä muutakin kuin hetkellisen merkityksen.

– Se todellinen merkitys näkyy aina tuleville kausille. Se kantaa sitten seuraavan vuoden kausikorttikauppaan ja yhteistyökumppanisopimuksiin.

Välierien, pronssiottelun ja finaalien pääsylipputulojen jakamisessa on toista vuotta käytössä oma järjestelmänsä. Tuloista 80 prosenttia menee yhteiseen pottiin ja seurat saavat niistä itse 20 prosenttia.

Yhteisestä potista jaetaan tiettyjen kulujen jälkeen rahat playoffs-seuroille kauden sijoitukseen perustuvan prosenttitaulukon mukaan. Tätä järjestelmää seurat pitävät hyvänä.