1. yle.fi
  2. Uutiset

Tältä näyttää uusittu Lidl – ensimmäinen uuden konseptin myymälä Muurameen

K-ryhmä osti Siwat ja Valintatalot, mutta Kilpailuvirasto edellytti, että Keskon on myytävä osa kaupoista. Niistä on kiinnostunut ainakin saksalainen jätti Lidl.

Lidl
Muuramen Lidl
Isto Janhunen / Yle

Suomen 150. Lidl avataan huomenna Muuramessa. Se on samalla ensimmäinen Lidlin uuden konseptin mukainen myymälä. Ulospäin surin muutos on toinen kerros.

– Myymälätila on edelleen yhdessä kerroksessa, toisessa kerroksessa ovat sosiaali- ja koulutustilat, sanoo Lidlin Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Myymälä on aiempaa avarampi, ja esillepano poikkeaa totutusta.

– Asiakastutkimusten mukaan asiakkaat arvostavat selkeitä moderneja värejä ja kontrasteja, tilaa ja avaruutta. Käytävät ovat aiempaa leveämmät, joten tavaroihin tutustuminen liikennettä tukkimatta onnistuu paremmin, sanoo Lidlin Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Oranssi ja kirkas vihreä ovat lähes kadonneet uusitusta Lidlistä. Sipponen kiistää, että Lidl pyrkisi eroon halpakaupan leimastaan.

– Ei meillä ole minkäänlaista syytä pyrkiä siitä eroon, hän naurahtaa.

Sipposen mukaan kyse on siitä, että Lidl uusii vanhahtamaan päässyttä ilmettään.

– Tulemme seuraavien vuosien aikana käymään kaikki myymälät läpi, ja muokkaamaan niin lähelle tätä uutta konseptia kuin mahdollista. Joitakin vahoja jopa puretaan ja tehdään uusi tilalle, Sipponen kertoo.

Lidl on kiinnostunut ostamaan myös Keskolta irtoavia Siwoja ja Valintamyymälöitä. Kilpailuviranomaisen päätöksen mukaan Keskon on myytävä osa ostamistaan Siwoista ja Valintamyymälöistä.

– Me katsomme ja tutkimme ne kaikki. Selvitämme sijainnit, logistiset mahdollisuudet ja myymälätilat, ja päätämme sitten onko syytä lähteä neuvottelemaan, Sipponen sanoo.

Lue seuraavaksi