Leppävirran kolarissa kaksi kuollutta – loukkaantuneita on useita

Useiden autojen kolari on katkaissut liikenteen valtatie viidellä Leppävirran Paukarlahdessa. Tämänhetkisten tietojen mukaan kolarissa on kuollut kaksi ihmistä. Loukkaantuneita on useita. Tie on tapahtumapaikalla kokonaan poikki ja käytössä on kiertotie. Alustavien tietojen mukaan syynä oli rattiin nukahtaminen.

Kotimaa
Kartta jossa merkittynä Leppävirran Paukarlahti
Antti Karhunen / Yle

Leppävirran Paukarlahdessa valtatie viidellä on sattunut kolari, jossa tämänhetkisten tietojen mukaan on kuollut kaksi ihmistä. Lisäksi loukkaantuneita on seitsemän, poliisi tiedottaa. Kolarissa on ollut mukana neljä autoa ja yhteensä yhdeksän ihmistä, kaikki aikuisia. Kolareissa kaksi autoista jäi tielle ja kaksi ajautui törmäyksen voimasta ulos tieltä.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Pekka Kaartisen mukaan tie on onnettomuuspaikalla kuiva ja näkyvyys hyvä.

– Alustavien tietojen mukaan syynä oli se, että omien sanojensa mukaan naiskuljettaja oli nukahtanut rattiin ja ajautunut vastaantulevien kaistalle. Toinen nokkakolari syntyi siitä, kun toiset autot yrittivät väistää kolaria, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Pekka Kaartinen.

Loukkaantuneet ovat hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. KYSiltä kerrotaan, että seitsemästä potilaasta neljä on tehohoidossa, yksi leikkaussalissa ja kaksi tarkkailussa.

Onnettomuus sattui hieman kello 17 jälkeen. Viitostie oli tapahtumapaikalla kokonaan poikki lähes iltakymmeneen asti. Tapahtumapaikalla oli käytössä kiertotie valtatie 9:n ja tien 531 kautta.