Harvinainen myrsky sai Saudi-Arabian pääkaupungin tulvimaan – video

Useat kaupungin kadut tulvivat tunteja kestäneen rankkasateen jälkeen ja koulut pysyivät suljettuina keskiviikkona.

Ulkomaat
Harvinainen rankkasade sai Saudi-Arabian pääkaupungin Riadin kadut tulvimaan keskiviikkona.
Viranomaiset kertoivat saaneensa rankkasateen ja tulvan vuoksi yli 4 000 hätäpuhelua.

Harvinainen rankkasade sai Saudi-Arabian pääkaupungin Riadin kadut tulvimaan keskiviikkona. Tiistai-illalla ruuhka-aikaan alkanut sade kesti tunteja ja laantui lopulta keskiviikkoaamuna.

Viranomaiset ottivat käyttöön kaupungin hätäsuunnitelman tulvien vuoksi. Kaupungin koulut pysyivät keskiviikkona suljettuina ja myös ainakin yksi yliopisto keskeytti luennot. Myös monet liikkeet sulkivat ovensa.

Tulvavedet ja niiden vuoksi rikkoutuneet autot aiheuttivat pahoja ruuhkia ja yhdellä kaupungin päätiellä ruuhkat olivat kilometrien pituisia.

Viranomaiset pyysivät ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään alueita, joille tulva oli iskenyt. Silti paikalliset asukkaat kuvasivat innokkaasti tulvivia katuja.

Tulvavesien ei kerrottu aiheuttaneen loukkaantumisia ja tulvan taloudelliset vahingot ovat vielä arvioimatta.

Viranomaiset kertoivat saaneensa tulvan vuoksi yli 4 100 hätäpuhelua esimerkiksi ihmisiltä, jotka olivat jääneet autoissaan tulvavesien saartamiksi.

Riadissa on kuuma aavikkoilmasto ja huhtikuussa keskilämpötila on yli 30 astetta. Huhtikuun keskimääräinen sademäärä on vähän alle 24 millimetriä ja koko vuoden noin 92 millimetriä. Noin seitsemän miljoonan asukkaan kaupungista on matkaa merelle noin 400 kilometriä.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset