Siepatuista Chibokin koulutytöistä kuvattu video näyttää heidät elossa

Terroristijärjestö Boko Haram on julkistanut videon Nigerian Chibokissa kaksi vuotta sitten siepatuista tytöistä.

Ulkomaat
Lapset osoittivat mieltään Nigerian opetusministeriön edustalla pääkaupungissa Abujassa Chibokin sieppauksen vuosipäivänä 14.4.2015.
Lapset osoittivat mieltään Nigerian opetusministeriön edustalla pääkaupungissa Abujassa Chibokin sieppauksen vuosipäivänä 14.4.2015.EPA / STR

Terroristijärjestö Boko Haram on julkistanut videon Nigerian Chibokissa siepatuista tytöistä sieppauksen kaksivuotispäivänä.

Yhdysvaltalainen televisiokanava CNN välitti videon (siirryt toiseen palveluun), jonka järjestön uskotaan kuvanneen viime joulukuussa.Video osoittaisi ainakin osan siepatuista tytöistä olevan elossa. Tyttöjen omaiset ovat tunnistaneet kuvista lapsiaan.

Boko Haram on siepannut tuhansia ihmisiä vuosien aikana, mutta koulutyttöjen sieppaus vuonna 2014 sai laajaa kansainvälistä huomiota. Nigerian viranomaiset ja armeija ovat saaneet kansainvälistä arvostelua osakseen epäonnistuessaan pelastamaan tytöt. Myös maan ex-presidentti Goodluck Jonathan kärsi tappion viime vuoden presidentin vaaleissa. Hänen tilalleen valittiin presidentiksi Muhammadu Buhari.

Boko Haram sieppasi 276 koulutyttöä Chibokissa huhtikuussa 2014. Heistä 57 onnistui pakenemaan, mutta ainakin 219 tyttöä on edelleen kateissa. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Boko Haram on pakottanut tuhansia naisia ja nuoria tyttöjä seksiorjiksi ja itsemurhapommittajiksi.

Nuoret pojat ja miehet puolestaan pakotetaan taistelemaan tiukkalinjaisen, islamilaisen valtion perustamisen puolesta Koillis-Nigeriaan.

Lähteet: AP, AFP