Koditon mies aiheutti Schipholin poliisioperaation

Amsterdamin lentokentällä tehtiin evakuointeja poliisin saatua ilmoituksen epäilyttävästä henkilöstä.

Ulkomaat
Raskaasti aseistetut sotilaspoliisit olivat valmiudessa Schipholin lentokentällä Amsterdamissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Poliisi tutki "epäilyttävää tilannetta" kentällä, mutta epäily osoittautui vääräksi.
Raskaasti aseistetut sotilaspoliisit olivat valmiudessa Schipholin lentokentällä Amsterdamissa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Poliisi tutki "epäilyttävää tilannetta" kentällä, mutta epäily osoittautui vääräksi. MICHEL VAN BERGEN / EPA

Koditon Puolan kansalainen aiheutti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä poliisioperaation Hollannin päälentoasemalla, Schipholin lentokentällä. Laajamittainen poliisioperaatio käynnistettiin sivullisen tekemän ilmoituksen johdosta.

Hollannin sotilaspoliisin mukaan puolalainen väitti olevansa "terroristi". 25-vuotias mies kantoi kahta reppua ja oli nauttinut alkoholia. Miehen henkilöllisyyttä ei ole julkistettu.

– Pidätystilanteessa koirien haistellessa reppuja mies ilmoitti, että niissä voisi olla "vaarallisia materiaaleja", poliisi kertoi.

Tarkastuksessa räjähdysasiantuntijat eivät löytäneet repuista mitään vaarallista. Poliisi on siirtänyt tapauksen syyttäjän harkittavaksi.

Tarkastuksen ajan raskaasti aseistautuneet sotilaspoliisit partioivat Schipholin kentällä ja sen läheisyydessä neljä tuntia. Läheinen hotelli ja osa kentästä evakuoitiin, mutta lentoliikenne jatkui normaalisti. Samoin läheisen metroaseman liikennöinti jatkui tavalliseen tapaan. Schipholin kenttä on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä.

Hollannin valmiustaso on ollut korotettu Brysselissä kolme viikkoa sitten tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi. Hollannissa on pelätty terrori-iskujen mahdollisuutta, sillä Hollanti on avustanut Ranskan poliisia Pariisin iskujen selvittämisessä ja osallistuu myös Yhdysvaltain johtaman liittouman iskuihin terroristijärjestö Isisiä vastaan Irakissa ja Syyriassa.

Lähteet: AP, AFP