1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Konehalli tuhoutui tulipalossa Äänekoskella – sammutustyöt jatkuvat aamupäivän

Puutarhayrityksen konehallin sammutustyöt jatkuvat koko torstaiaamun Äänekosken Konginkankaalla. Pelastuslaitos onnistui estämään palon leviämisen viereiseen kasvihuoneeseen.

tulipalot
Tulipalossa tuhoutunut konehalli ja kasvihuone.
Riikka Pennanen / Yle

Tervon puutarhan isokokoinen konehalli syttyi tuleen torstaiaamuna Äänekosken Konginkankaalla. Naapurit huomasivat palon ja hälyttivät pelastuslaitoksen palopaikalle Liimattalaan aamulla neljän jälkeen. Vielä pari tuntia myöhemmin sammutustyöt olivat yhä käynnissä.

– Raivaamme parhaillaan palopesäkkeitä. Sammutustyö vie vielä useita tunteja, menee puoleen päivään ennen kuin tämä on kokonaan taputeltu, palopäällikkö Pertti Loivamaa arvioi.

Vahinkojen suuruudesta ei vielä ole tietoa. Peltinen, noin 400 neliön kokoinen konehalli tuhoutui palossa täysin. Sisällä oli koneita ja kuorma-autoja. Pelastuslaitos onnistui kuitenkin estämään palon leviämisen viereiseen kasvihuoneeseen.

– Kasvihuoneen päädyt kärsivät vahinkoja, mutta täystuholta vältyttiin. Yrittäjän kannalta ongelmana on nyt se, että kasvihuoneesta on katkaistu sähköt ja tulossa on toinen pakkasyö, Loivamaa kertoo.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Lue seuraavaksi