1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Rovaniemen keskuskenttä nousi yleisön suosikiksi maailman stadionien joukossa

Rovaniemen keskuskenttä voitti yleisöäänestyksen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun stadion-sarjassa. Helsinkiläisen arkkitehtitoimisto Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelema keskuskenttä valmistui viime kesänä.

Kuva: Rovaniemen kehitys Oy

Keskuskenttä kilpaili stadionrakennusten sarjassa, jossa se nousi yleisön suosikiksi maailmanlaajuisessa nettiäänestyksessä. Keskuskentän pääsuunnittelija Aaro Artto iloitsee menestyksestä.

– Tämä on käsittämättömän hieno juttu. Uskon, että myös rovaniemeläiset ovat ahkerasti käyneet äänestämässä, Artto arvelee. Hän sanoo tunnustuspalkinnon kuuluvan myös Rovaniemen kaupungille ja koko tekijätiimille.

– Jos rakennuttaja on valmis satsaamaan, saadaan näin hieno lopputulos. Rovaniemellä on muitakin upeita arkkitehtuurikohteita, joita kelpaa esitellä matkailijoille.

Keskuskentän uusi katsomo oli ensimmäistä kertaa käytössä kesäkuussa 2015. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Tuomaristo nosti stadion-sarjan ykköseksi Ocean Breeze -yleisurheiluhallin New Yorkissa. A+Awards-kilpailussa (siirryt toiseen palveluun) oli yli sata sarjaa ja siinä valittiin muiden muassa maailman paras hotelli ja ostoskeskus. Kilpailun järjesti maailmanlaajuinen arkkitehtuurin verkkotietopalvelu Architizer. Kilpailu järjestettiin neljättä kertaa. Palkinnot luovutetaan toukokuussa New Yorkin Design Weekin yhteydessä.