1. yle.fi
  2. Uutiset

Titanic uppoaa ensi yönä – laivalta twiitanneille nuorille järjestetään roolien purkuhetki

Lapuan lukiolaiset ovat twiitanneet viime viikot Ylen #Titanicilla-projektissa. Ensi yönä eli Titanicin uppoamisyönä kaupungin kriisiryhmä järjestää mukana olleille nuorille roolien purkuhetken. "Että huomaisimme, että tämä on kuvitteellinen tarina eikä meillä ole mitään hätää", sanoo lukiolaisten opettaja Jaana Holma.

Kotimaan uutiset
Lapuan lukiolaiset ovat mukana #Titanicilla-projektissa, jossa  seurataan Titanicin kohtalokasta matkaa.
Lapuan lukiolaiset ovat mukana #Titanicilla-projektissa, jossa seurataan Titanicin kohtalokasta matkaa.Mirva Ekman/Yle

Lapuan lukion kakkosluokkalaisia on ollut mukana Ylen #Titanicilla-projektissa. Lapualaiset ovat twiitanneet kuvitteellisena Panulan perheenä, jonka esikuva on todellinen Titanicilla menehtynyt Panulan perhe.

Opettaja Jaana Holma kehaisee, että pariviikkoinen projekti on sujunut hyvin. Ei välttämättä aina käsikirjoituksen mukaan, mutta hyvin. Koska twiittaajia on useita ja tilit julkisia, uusia tilanteitakin on tullut vastaan.

– Esimerkiksi (yhdeltä hahmoistamme) piikatyttö Selmalta kysyttiin twitterissä, joko hän on saanut äänestää. Ryhmän piti äkkiä selvittää, koska on ollut edelliset vaalit, kun eletään vuotta 1912, mikä oli äänestysikä ja saiko naiset silloin äänestää. Historiallinen tieto tulee todelliseksi, Jaana Holma sanoo.

Purkutilaisuus uppoamisen jälkeen

Lapuan lukiolaisten urakka #Titanicilla-projektissa päättyy ensi yönä Titanicin uppoamiseen. Lapualla kokoonnutaan illalla yökouluun koko lukion voimin. Ohjelmassa on esimerkiksi merenkulkuun liittyviä pajoja, musiikkia ja muuta. Iltaa värittää myös tietty surullisuus.

– Olemme varautuneet siihen, että tämä päättyy surullisesti. Illan lopuksi kaupungin kriisiryhmä tulee tekemään meille roolien purkutilanteen, joka yleensä roolileikeissä tehdään, Jaana Holma sanoo.

Holma arvelee, että nuoret ovat eläytyneet twitter-hahmoihinsa vahvasti. Siksi purku on katsottu tärkeäksi.

– Että opiskelijat ja me opettajatkin huomaisimme, että tämä on lopulta kuvitteellinen tarina. Että meillä ei ole mitään hätää ja saamme lähteä kotiin hyvillä mielin.

Lue seuraavaksi