Yllättävä käänne Puijon golfkentällä: Pallot muuttumassa kiekoiksi

Paikallinen frisbeegolfseura haluaa rakentaa 9-väyläisen harjoitusgolfkentän paikalle 18-väyläisen frisbeegolfradan. Radalla voisi järjestää myös isoja kilpailuja. Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen lautakunta käsittelee ehdotusta ensi tiistaina.

frisbeegolf
Frisbeet ovat lentäneet frisbeegolfmaaliin.
Pasi Mäenpää / Yle

Puijon golfkenttä aiotaan muuttaa frisbeegolfradaksi. Paikallinen frisbeegolfseura on ilmoittanut haluavansa rakentaa 18-väyläisen frisbeegolfradan osaksi nykyisen golfkentän ja osaksi Antikkalan laskettelurinteen alueelle.

Alustavasti on neuvoteltu siitä, että seura rakentaisi radan kaupungin tarvikkeista ja varusteista sekä sitoutuisi pitkäaikaisesti hoitamaan ja pitämään radan kunnossa. Kaupunkilaisille ilmaista rataa käytettäisiin lumettomaan aikaan ja lumikaudella se olisi hiihto- ja laskettelukäytössä.

Kuopion kaupunki ja alueen golftoimijat ovat todenneet, ettei golfkentälle löydy yrittäjää liiketaloudellisin perustein. Frisbeegolfradan rakentamisen kustannuksiksi arvioidaan 25 000 euroa. Käyttökustannuksia kaupungille koituisi vuosittain jätehuollosta ja väylien heinien niitosta noin 5 000 euroa.

Radalla voisi käydä isojakin kilpailuja

Suunnitelmien mukaan täysimittaisesta 18-väyläisestä radasta tulisi luokitukseltaan AA1 eli korkeimman Suomessa olevan tason rata, joka voisi toimia ratana isoillekin kilpailuille.

Kaupunki on aiemmin päättänyt, että Puijon 9-väyläisen harjoitusgolfkentän toiminta loppuu, ellei sille löydetä ylläpitäjäksi tahoa, joka kantaa kentästä taloudellisen vastuun. Kaupungin elinkeinopalvelut on etsinyt kentälle yksityistä toimijaa.

Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen lautakunta käsittelee tiistaina esitystä, jonka mukaan liikuntapaikkaverkosta poistettu Puijon golfkenttäalue muutetaan frisbeegolfkentän sijoituspaikaksi ja liitetään liikuntapaikkaverkkoon.