1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

"Pitkät kaaret tuloksekkaimpia" – Hannu Lintu jatkaa RSO:n ylikapellimestarina 2021 asti

Luulen, että orkesterin sointi ja tasaisuus muuttuvat vielä tulevaisuudessa, Hannu Lintu sanoo.

musiikki
Hannu Lintu.
Hannu LintuKaapo Kamu

Kolme vuotta sitten Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina aloittanut Hannu Lintu jatkaa tehtävässään vuoteen 2021 asti. Uuteen 2018 alkavaan sopimukseen sisältyy kahden vuoden jatko-optio.

– Jatkosopimus antaa hyvän mahdollisuuden rauhoittua pohtimaan, mikä on orkesterin tulevaisuus Yleisradion sisällä, Suomessa ja ulkomailla, Lintu sanoo.

Lintu muistuttaa, ettei yksikään esitys ole koskaan valmis. Lähtökohta on pyrkiä tekemään asiat paremmin.

– Olemme saavuttaneet tilan, jossa on huomattu, että voimme saavuttaa vielä lisää.

– Luulen, että orkesterin sointi ja tasaisuus muuttuvat vielä tulevaisuudessa. Myös se puoli, että ollaan erilaisia erilaisten ohjelmistojen kanssa – ymmärretään, että Bachia soitetaan eri tavalla kuin Sibeliusta. Se on modernin sinfoniaorkesterin tunnusmerkki, jota voi kehittää yhä pidemmälle.

Johtajan ja orkesterin monivuotinen yhteistyö on eduksi, mikäli osapuolet ovat lähtökohtaisesti tyytyväisiä tilanteeseen: yksittäiset taiteelliset ratkaisut saattavat vaikuttaa orkesteriin vielä vuosien kuluttua.

– Kaikella mitä tehdään, on aina vaikutus tulevaisuuteen. Sen takia pitkät kaaret ovat yleensä kaikkein tuloksekkaimpia klassisen musiikin maailmassa. Meillä on hyvä pöhinä käynnissä, ja sitä pöhinää olisi tarkoitus jatkaa.

Lue seuraavaksi