Kerrostalo romahti suositussa turistikohteessa Teneriffalla

Ainakin kolme ihmistä on loukkaantunut. Rakennuksessa oli tehty remonttia, ja silminnäkijöiden mukaan romahdus olisi saattanut johtua kaasuräjähdyksestä.

Ulkomaat
Los Cristianos.
Mike Longhurst / AOP

Ainakin kolme ihmistä on loukkaantunut kerrostalon romahdettua Los Cristianosin kaupungissa Kanariansaariin kuuluvalla Teneriffalla. Yksi loukkaantuneista on saanut vakavia vammoja.

Aiemmin kerrottiin, että romahduksessa olisi saattanut kuolla ihmisiä.

Paikallisen median mukaan kolmikerroksinen asuintalo romahti aamulla puoli kymmenen maissa. Jäljelle jäivät vain katutasossa olleen ruokakaupan ovirakenteet.

Romahduksen syytä ei ole kerrottu. Rakennuksessa oli tehty remontointitöitä, ja paikallisen median lainaamien silminnäkijöiden (siirryt toiseen palveluun) mukaan kyse saattaisi olla kaasuvuodosta. Naapuritalot on evakuoitu varmuuden vuoksi.

– Kuulosti siltä kuin pommi olisi räjähtänyt, kuvasi naapurustossa asuva mies sanomalehti La Provincialle.

Joidenkin tietojen mukaan romahduksen jäljiltä kateissa olisi yhdeksän ihmistä. Viranomaiset eivät ole kuitenkaan kertoneet, montako ihmistä talossa oli turmahetkellä.

Los Cristianos on suosittu turistikohde, jonne matkoja tekevät mm. Finnmatkat ja Tjäreborg.

Suomen ulkoministeriön tietoon ei ole toistaiseksi tullut, että onnettomuudessa olisi loukkaantunut suomalaisia. Ministeriö selvittää parhaillaan asiaa paikallisviranomaisten kanssa.