Juho Kuosmasen Hymyilevä mies kisaa Cannesissa kahdesta palkinnosta

Nyrkkeilijä Olli Mäen elämästä kertova elokuva esitetään Cannesin festivaalien toiseksi arvostetuimmassa Un Certain Regard - kilpasarjassa. Sen lisäksi elokuva osallistuu esikoisohjausten Caméra d'Or palkintosarjaan.Yksi elokuvamaailman tunnetuimmista tapahtumista järjestetään noin kuukauden kuluttua Ranskassa.

kulttuuri
Näyttelijä Jarkko Lahti nyrkkeilysalilla.
Näyttelijä Jarkko Lahti nyrkkeilysalilla.Juho Kuosmanen

Hymyilevä mies kertoo kokkolalaislähtöisestä Olli Mäestä, joka pääsi ensimmäisenä suomalaisena ottelemaan maailmanmestaruudesta. Mäki hävisi -62 Olympiastadionilla käydyn ottelun tyrmäyksellä toisessa erässä.

Elokuvan pääosissa nähdään Jarkko Lahti (Olli Mäki), Oona Airola (Ollin naisystävä Raija Jänkä) ja Eero Milonoff (lnyrkkeilijä ja promoottori Elis Ask). Elokuvan käsikirjoitus on Kuosmasen ja Mikko Myllylahden käsialaa, ja sen on tuottanut Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta. Mustavalkoisen elokuvan 16mm:n filmille on kuvannut J-P Passi.

Juho Kuosmasen elokuva Taulukauppiaat voitti pääpalkinnon festivaalin Cinéfondation-esityssarjassa vuonna 2010, ja kaksi vuotta aiemmin lyhytelokuva Kestomerkitsijät tuli samassa esityssarjassa kisan kolmanneksi.

Hymyilevä mies tulee valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen syyskuussa. Teatterilevitystä edeltää Suomen virallinen ensiesitys Kokkolassa 20. elokuuta. Suomen lisäksi Hymyilevä mies menee elokuvateatterilevitykseen myös ainakin Saksassa, Ranskassa ja Tanskassa.