Cannonball MC:n jäsenelle vankeustuomio aseen salakuljettamisesta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut moottoripyöräkerho Cannonball MC:n jäsenen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä ampuma-aserikoksesta. Hän yritti salakuljettaa konepistoolin ja sen osia Virosta Suomeen tammikuussa. Kaksi muuta henkilöä sai ehdolliset vankeustuomiot samasta rikoskokonaisuudesta.

Kotimaa
Tullin tammikuussa 2016 takavarikoima konepistooli oli matkalla Virosta Suomeen
Tullin löytämä ase osiin purettunaTulli

Cannonball MC:n jäsen on saanut vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman vankeustuomion törkeästä ampuma-aserikoksesta. Hän yritti salakuljettaa konepistoolin ja sen osia Virosta Suomeen kahden henkilön avulla tammikuussa.

Tuomittu kertoi oikeudenkäynnissä olevansa Cannonball MC:n Tallinnan osaston jäsen. Käräjäoikeus katsoo, että aseen ja sen osien maahantuonti liittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja pitää sitä rangaistuksen koventamisperusteena.

Kaksi muuta henkilöä sai vajaan vuoden ehdolliset vankeustuomiot samasta rikoskokonaisuudesta. Toinen miehistä sai kahdeksan kuukauden tuomion törkeästä ampuma-aserikoksesta ja toinen kuuden kuukauden tuomion avunannosta törkeään ampuma-aserikokseen.