1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)

Kärppävärejä tunnustava Hannu Alamäki on vuoden seutukuntalainen

Torniolainen Hannu Alamäki on valittu vuoden 2015 seutukuntalaiseksi. Meri-Lapin kehittämiskeskuksen seutuhallituksen kokouksessa palkittu Alamäki tunnetaan erityisesti lätkäbussin kuskina ja hyväntuulisena palveluammattilaisena.

Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Seutuhallituksen puheenjohtaja Sari Moisanen hauskuuttaa läsnäolijoita kertomalla, että Hannu Alamäki tunnetaan sloganistaan "No niin, nyt rennosti". Hyväntuulisena asiakaspalvelijana tunnettu Alamäki saakin ohjastamassaan autossa tunnelman rentoutumaan pelireissuilla siihen malliin, että matkustajat tuntevat olevan yhtä suurta perhettä. Ei ole väliä mistä kunnasta tulee tai mitä seuraa kannattaa.

Moisanen kertoo seutuhallituksen tekemissä valintaperusteluissa Alamäen täyttävän seutukuntalaiselta vaaditut ominaisuudet.

Järkyttävää, ei kai ne sitä palkintoa nyt minulle anna?

Hannu Alamäki

Vuoden seutukuntalainen edistää seutuyhteistyötä ja on aktiivinen kotiseutuihminen sekä aloitteellinen yhteistyön ideoija. Lisäksi alueen asukkaiden puolesta puhuvan henkilön on asuttava seutukunnan alueella.

– Hannun palveluista on ehtinyt nauttia tähän mennessä jo 50 000 merilappilaista, kun hän on kyydittänyt jo 23 vuoden ajan jääkiekon ystäviä ensin Luulajaan katsomaan Jarmo Myllyksen tähdittämiä pelejä ja sittemmin Kärppien kotipeleihin Ouluun, Moisanen kertoo perusteluista.

– Hannu järjestää yleisön pyynnöstä pelimatkan minne tahansa ja jos onnikkaa ei ole, hän vaikka tekee sen, Moisanen hehkuttaa.

Tunteellinen fanittaja

Alamäen ensikommentti oli epäuskoinen puuskahdus:

Sari Moisanen (vas.) ja Teija Jestilä seutuhallituksesta kukittivat Hannu Alamäen. Kuva: Kati Siponmaa / Yle

– Järkyttävää, ei kai ne sitä palkintoa nyt minulle anna?

– Olihan se ihan hirveän iso yllätys, että tämä meikäläiseen kohdistui, saa mies perusteltua reaktiotaan.

Alamäki on pukeutunut palkitsemistilaisuuteen Kärppien väreihin ja tunnustaa olevansa henkeen ja vereen jääkiekkoihminen, vaikkei lajia itse olekaan harrastanut.

– Molemmat pojat ovat pelanneet, joten sitä kautta tietenkin olen ollut mukana aikoinaan. Torniolaisena pidän merkittävänä asiana, että aikanaan talkoiltiin jäähalli Tornioon.

– Fanitus alkoi sitten pikkuhiljaa, oikeastaan Suomen MM-mitalin myötä alkoi Jarmo Myllyksen pelit vetää Luulajassa. Kun sitä on tämmöinen tunteella eläjä, niin tämä on minun laji, josta sytyn älyttömän helposti.

Jos onnikkaa ei ole, hän vaikka tekee sen.

Sari Moisanen

Alamäki on kuljettanut merilappilaisia kannustamaan Oulun Kärppien pelejä jo 18 vuoden ajan.

Kaikkiaan Alamäki kertoo ajaneensa linja-autoa vuodesta 1982, ja vuosiin mahtuu miljoonia kilometrejä.

– Kyllä palveluammatti on minun hommaa. Ja haluan omistaa tämän palkinnon kaikille minun asiakkailleni, Alamäki toteaa.

Aiempina vuosina kunnian ovat saaneet muun muassa kemiläinen Sonata Arctica -yhtye (2008) ja Haaparannan entinen kunnanneuvos Sven-Erik Bucht (2010).