Norwegianin miehistöpula jatkuu – matkustajia lennätetään toisilla yhtiöillä

Lentoyhtiö Norwegian ei vieläkään kykene huolehtimaan kaikista lennoistaan. Yhtiö vuokraa toisilta yhtiöiltä lentokoneita miehistöineen, koska sillä on yhä miehistöpulaa.

Kotimaa
Norwegianin lentokone.
ArkistokuvaNorwegian

Norwegianin Suomen ja Ruotsin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson kertoo lentoyhtiön tehneen arviointivirheen pitkän aikavälin kalustotarpeessa.

– Syy wetlease-järjestelyyn on pitkän aikavälin kalustotarpeen arvioinnissa tapahtunut virhe, minkä vuoksi meillä on lyhytaikainen vaje lentäjistä. Tilanne havaittiin ajoissa, jolloin meillä oli mahdollisuus wetlease-järjestelyyn siten, että matkustajat pääsevät määränpäähänsä, kuten alun perin on suunniteltu.

Holmbergh Jacobssonin mukaan muut eurooppalaiset lentoyhtiöt operoivat joitakin Norwegianin lentoja muutaman viikon ajan.

– Edellä mainitut eurooppalaiset lentoyhtiöt ovat norjalaisten ja eurooppalaisten ilmailuviranomaisten hyväksymiä ja ne noudattavat Norwegianin tapaan EASAn (European Aviation Safety Agency) määräyksiä.

Tilanteesta on kerrottu tekstiviestillä matkustajille, joita muutos koskee. Halutessaan matkustajat voivat jättää liput käyttämättä ja saada rahat kokonaan takaisin.

– Olemme pahoillamme tästä, mutta tärkeintä on saada asiakkaamme heidän määränpäähänsä suunnitellun mukaisesti. Siksi olemme järjestäneet korvaavaa kalustoa lentojen peruuttamisen sijasta, Charlotte Holmbergh Jacobsson sanoo.

Hänellä ei ole tarkempaa tietoa siitä, kuinka monta Norwegianin lentoa operoi vuokrakone.