Porin kampus harjakorkeudessa – "Henkilökunta ei malta odottaa"

Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi kampus edistyy aikataulussa. Osa tiloista on jo lähes valmiina. Tänään kampuksella vietettiin harjannostajaisia.

kampukset
Samkin uuden kampuksen opiskelijoiden oleskelualue rakennusvvaiheessa.
Samkin rehtori Juha Kämäri iloitsee muun muassa opiskelijoille tarkoitetusta valoisasta itseopiskelunurkkauksesta.Kati Rantala / Yle

Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi kampus on noussut harjakorkeuteensa Porissa. Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa, ja osa tiloista on jo lähes valmiina.

– Nyt on nähtävillä jo jossain määrin valmista seinää, pintaa ja tilaa. Kaikki mitä olen tänään nähnyt on kyllä erittäin lupaavaa lopputulemaa ajatellen, hehkuttaa SAMKin rehtori Juha Kämäri.

Kampuksen erikoisuuksiin kuuluu muun muassa leikkaussalia simuloiva opetustila, muunneltavissa olevat luokkatilat sekä paljon tiloja itsenäiseen opiskeluun. Samk siirtyy uusiin tiloihin vuoden päästä ja siellä opiskelee noin 3500 opiskelijaa.

– Koko henkilökunta odottaa ensi kevään muuttoa jo malttamattomana, Kämäri sanoo.

Kampus valmistuu ensi keväänä. SAMKin käytössä on vajaa 20 000 neliötä ruotsalaisen Hemsö Fastighetsin omistamasta kiinteistöstä. Rakentamisen kustannusarvio on noin 40 miljoonaa euroa.