1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrittäjyys

Korutaiteilija Jenni Rutoselle Kuopion nuori yrittäjä -palkinto

Kuopion Yrittäjät palkitsivat muotoilija-kultasepän kokouksessaan torstaina. Kolmikymppinen Rutonen on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti.

yrittäjyys
Korumuotoilija Jenni Rutonen ja hänen suunnittelemansa perhoskoru
Marianne Mattila / Yle

Kuopion vuoden nuoreksi yrittäjäksi on valittu korutaitelija Jenni Rutonen.

Kuopion Yrittäjät ja Handelsbanken palkitsivat kolmikymppisen muotoilija-kultasepän kevätkokouksessaan torstaina. Yrittäjäjärjestön puheenjohtajan Jouni Ortjun mukaan valinta kannustaa nuoria pohtimaan yrittäjyyttä aidosti yhtenä tulevaisuuden vaihtoehtona.

– Rakkaasta harrastuksesta tai intohimon kohteesta voisi joku päivä tulla kannattava yritys. Myös Jennin halu kasvattaa yritystoimintaansa ja kansainvälistyä on pantu Kuopion Yrittäjissä merkille, Ortju sanoo tiedotteessa.

Rutonen valmistui muotolijaksi Muotoiluakatemiasta vuonna 2009 ja kultasepäksi vuonna 2011. Hänen korunsa ovat olleet esillä muun muassa Ivana Helsingin kanssa New Yorkin muotiviikoilla.

Rutonen sanoo, että yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet ovat tulleet tutuiksi. Hän suosittelee kuitenkin yrittäjyyttä kaikille.

– Aloittaessaan on tiedostettava, että helppoa tämä ei aina ole. Toisaalta olen yrittäjyyden kautta päässyt paikkoihin ja tavannut ihmisiä, joita en koskaan olisi kuvitellut tapaavani, Rutonen kommentoi.

Lue seuraavaksi