Kuopion eteläosaan esitetään uutta terveys- ja paloasemaa

Kuopiossa on jälleen otettu esiin ajatus uudesta terveysasemasta kaupungin eteläosaan. SDP:n valtuustoryhmän tekemässä aloitteessa terveysasemaan liitetään uuden paloaseman rakentamiseen niin, että ne tulisivat saman katon alle.

Kuopio
Paloauto lähtee hälytykselle Kuopion paloasemalla.
Pertti Huotari / Yle

Eteläisen Kuopion alueelle esitetään uutta terveys- ja paloasemaa joka sijoittuisi saman katon alle. Uudenlaisesta hyvinvointiasemasta on tehnyt valtuustoaloitteen SDP:n valtuustoryhmä. Asia on esillä perusturva- ja terveyslautakunnassa ensi viikolla

Hyvinvointiasemalla nähdään aloitteessa runsaasti toiminnallisia ja taloudellisia etuja erillisiin tiloihin verrattuna. Nykyisin Pyörön terveysaseman tilat ovat ahtaat ja sisäilmaongelma on paha, pelastuslaitos puolestaan toimii pienissä vuokratiloissa Pelastusopistolla.

Kuopion terveysjohtajan Jari Saarisen mukaan kuntien omistamien tilojen jatkokäytön tilanne on muuttunut, kun hallitus linjasi sote-ratkaisussaan, että kuntien tilat vuokrataan maakuntien tarpeiden mukaan. Saarinen odottaa tämän näkökulman nousevan keskusteluun asiasta päätettäessä.

Hallituksen linjauksen mukaan nykyisten kuntayhtymien omaisuus ja velat siirtyvät, kuntien tilat puolestaan vuokrataan maakuntien tarpeiden mukaan.