Levin matkailuyrittäjän Päivikki Palosaaren esitutkinta laittomasta kaatopaikasta valmistunee toukokuussa

Kittilän ympäristöviranomainen teki Palosaaresta rikosilmoituksen viime syksynä. Esitutkinnasta vastaa Lapin poliisilaitos. Nyt Kittilän rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee esimerkiksi sitä, onko Palosaarella oikeutta tietää kaatopaikasta tehneen henkilöllisyyttä.

Kotimaa
Päivikki Palosaari
Matkailuyrittäjä Päivikki Palosaari. Uula Kuvaja / Yle

Esitutkinnasta vastaavan Lapin poliisilaitoksen rikoskomisarion, tutkinnanjohtaja Pekka Mäkelän mukaan esitutkinta on muilta osin valmis, mutta poliisi odottaa vielä Lapin Ely-keskuksen lausuntoa muun muassa maan pilaantumisesta.

Mäkelä arvelee Ely-keskuksen raportin valmistuvan toukokuussa. Sen jälkeen päätetään, meneekö asia syyteharkintaan.

Levin matkailuyrittäjä Päivikki Palosaarta epäillään ympäristön turmelemisesta ja laittoman kaatopaikan pitämisestä omilla maillaan. Kittilän ympäristöviranomainen teki Palosaaresta rikosilmoituksen viime syksynä.

Palosaari pyytää tietoja ilmoituksen tekijästä

Kittilän kunta on lähettänyt Palosaarelle laskun laittoman kaatopaikan tutkimiseen käytetystä ajasta. Palosaaren asiamies Jari Korhonen on tehnyt laskusta reklamaation, jossa on pyytänyt tietoja ilmoituksen antajasta ja tarkastusraportin tekijöistä. Lisäksi hän vaati erittelyä Palosaarelle lähetetystä laskusta. Asiamiehen mukaan Palosaari kieltäytyy maksamasta laskua siihen asti, että hän saa selvityksen Kittilän kunnalta.

Ympäristönsuojeluviranomaisen mukaan hänellä ei ole velvoitetta eikä oikeutta kertoa ilmoituksen tekijän nimeä tai muita tietoja, jotka voivat vahingoittaa ilmoituksen tekijää tai vaikuttaa asian esitutkintaan.

Ympäristoviranomaisen mukaan Palosaarelle toimitetussa laskussa on myös erittely, joka on toimitettu laskun mukana.

Kittilän rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee asiaa ensi keskiviikkona eli 20. huhtikuuta.