Isis yritti värvätä terroristeja työvoimatoimistosta Malmössa – "Paikkana rekrytoijan unelma"

Jengien värväystaktiikoita tutkinut poliisi Amir Rostami ei hämmästy tiedoista, että Isis rekrytoi työvoimatoimistossa.

Ulkomaat
Työvoimatoimisto.
Työvoimatoimisto.Studio CA / Arbetsförmedlingen

Terroristijärjestö Isis on yrittänyt värvätä taistelijoita riveihinsä malmölaisessa työvoimatoimistossa, kertovat sanomalehdet Sydsvenskan (siirryt toiseen palveluun) ja Helsinborgs Dagbladet (siirryt toiseen palveluun) yhteisessä artikkelissaan. Kyseinen työvoimatoimisto palvelee turvapaikan saaneita pakolaisia.

Värväysyritykset tapahtuivat täysin avoimesti, ja useat asiakkaat ihmettelivät asiaa.

– Kyseessä on suuri tila, jossa on aina paljon ihmisiä. Emme aina tiedä, ketä tiloissa liikkuvat ihmiset ovat. Oletamme, että he ovat työnhakijoita, puolustautuu työvoimatoimiston osastopäällikkö Liselotte Olsson Kulevska lehdissä.

Jengien värväystaktiikoita tutkinut poliisi Amir Rostami ei hämmästy tiedoista.

– Sellainen paikka on rekrytoijan unelma. Rekrytoijat menevät paikkoihin, joissa haavoittuvat ja epätoivoiset ihmiset liikkuvat. He tarjoavat heille selviytymiskeinon, selittää Rostami.

– Siellä on ihmisiä, jotka luulivat, että Ruotsi olisi paratiisi. He ovat pettyneitä. Silloin osa voi olla altis kuuntelemaan sanomaa: Etkö haluaisi palata kotiin, tehdä mikä on oikein ja samalla palvella jumalaa?

Työnvälitys on ilmoittanut tapauksesta turvallisuuspoliisi Säpolle. Olsson Kulevska vakuuttaa, että työntekijät ovat nykyään valppaita rekrytoijien varalta.

Sydsvenskanin ja HD:n lähteet kertovat, että värväysyrityksiä tapahtuu myös Malmön kahviloissa, ravintoloissa ja muissa kokoontumispaikoissa.