1. yle.fi
  2. Uutiset

Boing, ylös ja seinälle: trampoliinihalli on lumilautailijan unelmatyö – video

Helsingin Pitäjänmäessä aukeaa lauantaina totutusta poikkeava teemapuisto: parin tuhannen neliömetrin kokoinen entinen varastohalli on täytetty erilaisilla trampoliineilla. Lumilautailija Elmeri Piltti on testannut hallin trampoliineja jo viikkokausia.

Kotimaan uutiset
Elmeri piltti pomppii trampoliinilla.

Erilaisia sisähuvipuistoja ja liikuntaseikkailupuistoja on kymmenittäin eri puolilla Suomea, mutta Pitäjänmäen uusi trampoliinihalli on perustajien mukaan luokassaan Pohjoismaiden ensimmäinen.

Noin sata erilaista ja -kokoista trampoliinia sisältävän teemapuiston kalusto ja konsepti ovat peräisin Yhdysvalloista.

Yksi hallin aluevalvojista on Elmeri Piltti, 22. Pitkään lumilautailua harrastanut mies hyppii trampoliineilla tottunein askelin.

– Samat temput toimii aika lailla sellaisenaan niin lumella kuin trampoliinilla, mies kertoo.

Hävittäjälentäjä hurahti trampoliineihin

Rush-trampoliinipuiston toimitusjohtaja Mikko Vihersalo on taustaltaan hävittäjälentäjä, ja myös trampoliini-innostus juontaa juurensa ilmailuun.

– Ensikontaktini trampoliineihin sain Kauhavan ilmasotakoulun liikuntahallissa, jossa oli trampoliini. Myöhemmin menin Lapin lennostoon lentämään Hornetilla, ja siellä lentokonehallissakin oli toisinaan trampoliini. Niillä treenattiin niskan ja selän vahvistamista ja g-voimiin totuttelua, Vihersalo kertoo.

Ajatus oman teemapuiston perustamisesta löytyi Youtube-videopalvelun kautta, kun Vihersalo näki videon yhdysvaltalaisesta trampoliinipuistosta.

Oheisella videolla hallin aluevalvojana toimiva lumilautailija Elmeri Piltti esittelee, mitä kaikkea trampoliinihallissa voi tehdä.

Lue seuraavaksi