1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Karibia vielä unelmissa – eläkeläiskippari majailee Kanarialla ja lomailee Raumalla

Kalle Saarinen purjehti kohti etelää eläkepäivien koittaessa. Välipysäkki Kanarialla jäi ennakoitua pidemmäksi, mutta miehellähän ei ole kiire mihinkään. Oma vene tuskin kantaa Kap Verdeä pidemmälle. Onneksi kaverin kyytiin mahtuu.

Kuva: Matti Kauvo / Yle

Vanhan Rauman pitkäaikainen neuvonta-arkkitehti Kalle Saarinen lomailee parhaillaan vanhassa kotikaupungissaan. Hän jätti sen jälkeensä kaksi vuotta sitten, jäätyään eläkkeelle. Silloin hän halusi ottaa etäisyyttä vanhoihin töihin. Nyt hän palaa sinne ottaakseen etäisyyttä purjehtimisesta.

– Olen asustellut Las Palmasissa vuoden päivät ja seilauttanut porukkaa saarelta käsin. Onhan sekin tavallaan työntekoa, joten tulin Raumalle huilaamaan, Saarinen toteaa pilkettä silmäkulmassaan.

Veneen muutostyöt liian suuria

Pitkä purjehdusmatka kohti etelää kuuluu edelleen Kalle Saarisen unelmiin. Hän lähti alun perin kohti Kap Verdeä ja Karibiaa, mutta välipysäkki Kanarialle venähti suunniteltua pidemmäksi.

– Las Palmasissa oleskelu on sen verran halpaa. Sataman päivämaksu on 4,35 euroa ja siihen sisältyy vesi ja sähkö.

Suunnitelmia ovat hidastaneet myös muutostyöt, joita vene tarvitsisi selvitäkseen pitkästä merimatkasta.

– Kap Verdestä eteenpäin tarvittaisiin jo sellaista ankkuripeliä ja vedentekolaitetta, että luulen sen jäävän etäisimmäksi pisteeksi tämän veneen kanssa. Olen vaalinut venettäni kuin työssäni Vanhaa Raumaa enkä lähde mittavia muutoksia tekemään.

Onneksi ystävän apuun voi turvautua matkakuumeessa.

– Kävimme viikko sitten kaverin kanssa katsomassa venettä, jolla voisi lähteä Karibiallakin käymään.

Muuttolintujen kanssa lomalla

Uutta matkaa Kalle Saarinen pohtii sitten, kun kahden kuukauden loma Raumalla on vietetty. Hän varmistaa, että Rauman asuntoon tehtävä remontti sujuu kuten pitääkin. Samalla hän pitää silmällä muuttolintuja.

– Tämä on lintuharrastajalle parasta aikaa. Viime vuonna lomailin Raumalla juhannuksen jälkeen ja silloin en nähnyt yhtään uroshaahkaa. Olivat kaikki lähteneet pelehtimään naaraiden kanssa ulkomerelle.