Presidentti Svinhufvudin kotimuseolle halutaan rahallista tukea – säätiö valmistautuu varainkeräykseen

Suomen kolmannen tasavallan presidentin muistoa vaaliva Kotkaniemi-säätiö on jättänyt rahankeräystä koskevan lupahakemuksen. Säätiön tavoitteena on käynnistää valtakunnallinen keräys.

kulttuuri
Kotkaniemi, presidentti Pehr Evind Svinhufvud kotimuseo
YLE

Itsenäisen Suomen 3. presidentin, Pehr Evind Svinhufvudin, elämäntyötä vaaliva Kotkaniemi-säätiö valmistautuu varainkeräyksen.

Säätiö on hakenut rahankeräyslupaa Poliisihallitukselta.

Kotkaniemi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Kolari arvioi, että keräys päästään aloittamaan ensi syksynä. Viranomainen on ilmoittanut lupahakemuksen käsittelyajaksi 4–5 kuukautta.

– Lahjoituksiahan säätiö ottaa vastaan milloin tahansa, Kolari vinkkaa.

Rahankeräyksellä saatavat varat käytetään Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemen hyväksi. Luumäellä sijaitseva Kotkaniemi on viimeksi ollut yleisölle avoinna kesällä 2014.

Omistaja korjaa kiinteistön vuokratuloilla

Kotkaniemen omistaja Senaatti-kiinteistöt tekee tilalla rakennusten ja puutarhan mittavan peruskorjauksen. Kotkaniemen vuokralaisena on Museovirasto, jonka maksamien vuokratulojen turvin remontti toteutetaan.

Kotkaniemi-säätiö on puolestaan toiminut yhtenä Kotkaniemen aukipitäjänä.

Luumäelle rekisteröity Kotkaniemi-säätiö edistää ja tekee tunnetuksi presidentti P.E. Svinhufvudin elämäntyötä ja Suomen itsenäistymiseen liittyvää museotoimintaa Luumäellä.