Haukkui “raitapaidat” – Päävalmentaja sivussa tärkeästä pelistä

Kajaanin Hokin päävalmentajan kielenkäyttö toisen finaaliottelun lehdistötilaisuudessa oli liikaa jääkiekon Mestiksen kurinpitoryhmälle. Kolmannessa pelissä Jari Laukkasen korvaava valmentaja suhtautuu asiaan tyynesti.

urheilu
Kajaanin Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.
Laura Tolonen / Yle

Kajaanin Hokki yrittää parantaa pelinsä yksityiskohtia Mestiksen finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Mikkelin Jukurit on voittanut kaksi ensimmäistä ottelua lukemin 5–2 ja 3–4.

Päävalmentaja Jari Laukkanen ei luotsaa joukkuetta perjantaina Mikkelissä, koska sai Mestiksen kurinpitolautakunnalta (siirryt toiseen palveluun) yhden ottelun toimintakiellon. Lisäksi Kajaanin Hokki sai 1 000 euron sakot.

Laukkasen korvaa kolmannessa ottelussa valmentaja Antti Turunen. Hän ei myönnä, että päävalmentajan poissaololla olisi kovin suurta vaikutusta peliin.

Silloin kun omaa peliä kehitetään, niin saadaan tuloskin paremmaksi.

Antti Turunen

– Kyllähän ne pelaajat siellä pelaavat. Yksikään valmentaja ei ole tietääkseni yhtään maalia näissä otteluissa tehnyt, sanoo Turunen.

Turusen mukaan Hokki on valmistautunut kolmanteen finaaliotteluun niin kuin edellisiinkin.

– Silloin kun omaa peliä kehitetään, niin saadaan tuloskin paremmaksi. Kevään peleissä marginaalit ovat pienet. Yksittäiset tilanteet merkitsevät enemmän yhä enemmän ja enemmän, niihin kiinnitetään nyt huomiota.

Antti Turunen on johtanut Hokin pelejä kovassa paikassa Jukureita vastaan viime keväänäkin. Silloin päävalmentaja Laukkanen oli sairaana pudotuspeleissä.

Jari Laukkanen ei halunnut kommentoida toimintakieltoaan. Toisen finaaliottelun lehdistötilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun) hän sanoi “ymmärtäneensä jo viime keväänä sen, että tuomareiden tuomiot suosivat Jukureita”. Laukkanen sanoi myös “raitapaitojen sekoittavan peliä turhaan”.

Mestiksen kurinpitosääntöjen mukaan kurinpitokäsittelyä tarvitaan aina, jos valmentaja tai toimihenkilö julkisesti arvostelee erotuomarien puolueettomuutta.