1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Oulun Kärpät jättävä Marjamäki myöntää: Kärppäsydän jäi sykkimään rintaan

Oulun Kärpät illan pronssiottelun jälkeen jättävä päävalmentaja Lauri Marjamäki suitsuttaa vuolain sanoin oululaista jääkiekkoa ja kiekkoyleisöä. Ei voi kyllin kiittää Kärppien organisaatiota ja oululaisia saadusta tuesta, sanoo Marjamäki

urheilu
Lauri Marjamäki
Pekka Rautiainen

– Mielessä on kauttaaltaan pelkkiä positiivisia ajatuksia ja tunnetiloja. Upeeta aikaa on ollut ja hienoa on ollut asua perheen kanssa Oulussa, kun tuntuu, että ihmiset ovat olleet niin positiivisia.

Marjamäen meriittilista kärppäluotsina onkin näyttävä: kolmen vuoden pestin aikana kaksi Suomen mestaruutta, kaksi runkosarjan voittoa, nousu euroliigan finaaliin ja loppumetreillä vielä joukkueen pronssiottelu.

Tietynmoinen kärppäsydän tässä on kasvanutkin

Lauri Marjamäki

– On se upeeta sitten 2014-2015 tulla näitä mestaruuksia muistelemaan ja tapaaman sitten pelikavereita ja joukkueen jäseniä, kun Kärpät taas juhlii kymmenvuotiskauden jälkeen.

– Tietynmoinen kärppäsydän tässä on kasvanutkin, sanoo tamperelaistaustainen Marjamäki.

Kärppien päävalmentajana aloittavalle Kai Suikkaselle Marjamäki ei suurempia ohjeita lähde antamaan, mutta muistuttaa, että kovan työn takana menestys aina on.

– Ei se sattumaa ole, että tietyt joukkueet voittaa keväällä ja tietyt ei. Kyllä se siitä arjesta lähtee, että on pidetty rimaa ja vaatimustasoa erittäin korkealla, painottaa Marjamäki, joka siirtyy kärpistä Suomen maajoukkueen luotsin paikalle.

Lue seuraavaksi