Kuntaliitoksesta päätetään pian – Alajärvellä ja Vimpelissä päinvastaiset esitykset

Kunnanhallitukset valitsevat kantansa tänä iltana, ja valtuustoissa Alajärven ja Vimpelin kuntaliitoksesta päätetään viikon päästä.

Kotimaa
kuntavaakunoita.
Yle Uutisgrafiikka

Alajärven ja Vimpelin kunnanhallitukset saavat tänään eteensä päinvastaiset esitykset yhteenliittymisestä. Alajärvellä esitys on kuntajakoselvittäjän esityksen mukainen eli Alajärvi ja Vimpeli yhdistyisivät.

Näin kaupunginhallitus esittäisi valtuustolle, että Alajärven kaupunki hyväksyisi esityksen ja siihen liittyvän yhdistymissopimuksen. Vimpelin kunta yhdistyisi Alajärven kaupunkiin ensi vuoden alusta.

Vimpelissä puolestaan ollaan liittymisestä päinvastaista mieltä. Kunnanhallitus saa illalla eteensä esityksen, jonka mukaan kunnanvaltuustolle esitetään, että kunta ei liittyisi yhteen Alajärven kanssa.

Vimpelin kunta katsoo omaavansa edellytykset palvelujen järjestämiseen ja turvaamiseen kuntalaisille itsenäisenä kuntana myös tulevaisuudessa.

Molempien valtuustot kokoontuvat päättämään yhdistymisestä maanantaina 25. huhtikuuta. Lopullisesti asian päättää valtioneuvosto.