Kontulasta hetkeksi konemusiikin pesä: "Haluamme vaihtoehdon lähiöiden karaokelle ja suomiräpille"

Kontulan konemusiikkifestivaali tuo Itä-Helsinkiin vaihtoehdon lähiöiden karaokelle. Konemusiikki raikaa tänä viikonloppuna niin baareissa, metroasemalla kuin Mikaelinkirkossa.

Kotimaa
Jimi Tenor
Yle

Kontulan konemusiikkifestivaali syntyi muutaman tuottajan ideasta. Tarkoitus oli tarjota kontulalaisille jotakin sellaista, jota tavallisesti lähiössä ei kuule.

– Tämä on vaihtoehto ja vastapaino lähiöiden karaokelle ja suomiräpille, tokaisee tapahtumaa järjestämässä ollut muusikko Jimi Tenor.

Tenor on asunut seitsemän viime vuotta Kontulassa eikä tunne itseään erityisen kontulalaiseksi.

– Kontula on hyvä alue, jossa on metsää tenniskenttiä ja uimahalli. Ja toisaalta ostari, jolla on rauhatonta. On hauskaa, että väkeä on kaikkialta maailmassa toisin kuin Espoossa, joka on supisuomalaisten insinöörien lintukoto, heittää Tenor.

Kontula Electronic 2016 -festivaali järjestetään nyt ensi kertaa. Yhtä tapahtumaa lukuun ottamatta kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia.

– On täysin mahdotonta arvioida menestystä – ja mitä on menestys? Somessa on niin helppo kotisohvalla kertoa osallistuvansa, mutta homma tyssää siihen, kun pitää lähteä saunaan, arvioi Tenor tilannetta.

Kontulassa esiintyvät Tenorin lisäksi muun muassa Jori Hulkkonen, Denzel, Beverly Girl ja Desert. Esiintymispaikkoina ovat Kontulan baarit, uimahalli, kirjasto, metroasema ja Mikaelinkirkko.

Tänään perjantaina alkava festivaali on järjestetty talkoovoimin. Paikalliset yrittäjät on myös saatu mukaan. Jatkosta ei vielä ole tietoa.