Villi huhu tuulivoiman tappamista kanoista ei pidä paikkaansa – kanat tappoi minkki

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoo sosiaalisessa mediassa, että tuulivoimaloiden läheisyydessä olisi kuollut merkittävä määrä kanoja Siikaisissa. Kunnaneläinlääkäri Päivi Lahti kertoo, että huhu ei pidä paikkaansa.

Kuva: Dmitri Volgin / Yle

Netissä leviävä huhu tuulivoimaloiden tappamista kanoista ei pidä paikkaansa.

Muun muassa entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa kanakuolemista.

– Saan nykyään tietooni paljon uutisia eläinkuolemista tuulivoimaloiden läheisyydessä. Uusin tapaus on tilalta Siikaisilla, jossa kaikki kanat kuolivat äkillisesti ilman, että ruumiinavauksessa paljastuu mitään syytä. Myös lampaita kuollut, Korhola kertoi ja vaati asiasta puolueetonta kansainvälistä tutkimusta.

Tapaus selvisi

Siikaisten kunnaneläinlääkärin tehtävää hoitava Päivi Lahti kertoi aiemmin iltapäivällä, että tapauksesta ei ole tullut ilmoituksia eläinlääkäreille. Tapaus lähti selviämään, kun Yle kertoi huhusta radiossa iltapäivällä.

– Meihin otti yhteyttä henkilö, joka tunnisti itsensä tapauksesta. Heillä on ollut Siikaisissa kanoja. Niitä ei tappanut tuulivoima vaan kanalaan päässyt minkki, Lahti kertoo.

Korhola kertoi myös, että kanojen silmissä olisi räjähdellyt verisuonia. Lahden mukaan kanalan omistajalta oli kuollut myös pässi, jonka silmissä oli ollut verenpurkaumia. Pässi kuoli kuitenkin todennäköisesti sydänkohtaukseen.

Eläinlääkärien mukaan tiedossa ei ole, että tuulivoimalat olisivat aiheuttaneet eläinten joukkokuolemia.