1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pörri-kissa yrittää syrjäyttää pikkukunnan hallintojohtajan – kissan yhteystiedot lisättiin kunnan nettisivuille

Pian 10 vuotta täyttävä Pörri-kissa on "työskennellyt" Pyhtään kunnan leivissä jo vuosia. Ylenemispyrkimyksiä tuntuu olevan, sillä hiljattain se livahti salaa kunnanvirastossa pidettyyn kokoukseen.

Kotimaan uutiset
Kissa makaa tuolilla
Antti Kolppo / Yle

Pyhtään kunnanvirastossa viihtyvä Pörri-kissa on ilmaantunut pitkän talven jälkeen taas maisemiin. Se on varma kevään merkki.

– Pörri on käynyt täällä aika harvoin talviaikaan. Joulun jälkeen se kävi kerran, ja nyt ilmestyi taas viime viikolla, kertoo hallinto-osaston valmistelusihteeri Marja Lindfors.

Pian 10 vuotta täyttävä Pörri on "työskennellyt" kunnan leivissä jo vuosia. Muista kunnanviraston työntekijöistä se eroaa siinä mielessä, että se määrittelee työaikansa itse.

Pörrin työaika on hyvinkin liukuva. Se tulee töihin, kun sitä huvittaa.

Marja Lindfors

– Sen työaika on hyvinkin liukuva. Se tulee töihin, kun sitä huvittaa. Kunnan oma väki tai joku asiakas päästää sen aina sisään, Lindfors sanoo.

Palkkaakaan Pörrille ei makseta, luontoisetuja kyllä.

– Se saa rapsutuksia ja huomiota. Kamerat käyvät, kun sitä kuvataan välillä.

Pörri on saanut kuvansakin kunnan viralliselle nettisivulle. Sen titteli on virastokissa.

Herkkuja ei tipu

Pörri on mieltynyt vuosien mittaan erityisesti hallintojohtaja Matti Rupposen tuoliin, joka on ollut alusta asti sen lempipaikka.

pörri netissä
Satu Krautsuk / Yle

– Kiertelee se muuallakin ja saattaa levähtää jonkun tuolin päällä teknisellä osastolla. Yhtenä iltana Pörri oli livahtanut kokoushuoneeseen kesken kokouksen. Sieltä se kuitenkin vietiin ulos, kun se huomattiin.

Kunnanviraston väki luuli Pörriä alkuun villikissaksi, kunnes selvisi, että sen omistaja asuu lähistöllä. Kissa ei saa kunnanviraston väeltä herkkuja.

– Vesikuppi sille laitetaan joskus kesällä, kun on kuuma. Tarkoitus on, että se käy kotona syömässä. Huolehdimme sen myös aina ulos, kun toimistoaika päättyy.

Pörri on löytänyt tiensä paitsi työntekijöiden myös asiakkaiden sydämiin.

– Talviaikaan monet kysyvät, onko kissaa näkynyt. Joku vanhempi rouva on kuulemma soitellut ihan varta vasten kysyäkseen kissakuulumisia.

Lue seuraavaksi