1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

Hallituksessa on eripuraa nyt taksialan kilpailun avaamisesta. Perussuomalaisten ministeriryhmä ei hyväksy ministeri Bernerin suunnitelmia.

talous
Takseja jonossa.
Yle

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aikoo vapauttaa taksiliikenteen kilpailulle, kertoo MTV. (siirryt toiseen palveluun)

MTV:n tietojen mukaan Berner (kesk.) tulee esittämään taksilupien ja -hintojen vapauttamista. Ministerin esitystä odotetaan jo ensi viikon alussa.

Perussuomalaiset lähettivät pikaisesti tiedotteen, jossa sanotaan, ettei puolueen ministeriryhmä hyväksy Bernerin aikeita. Tiedotteessa todetaan, että perussuomalaiset eivät ole tällaista esitystä hyväksyneet, eivätkä sitä kannata. Heistä asiasta ei ole sovittu hallituksen kesken.

Myöskään Taksiliitto ei innostu alan avaamisesta kilpailulle. Toimitusjohtaja Timo Koskinen varoittaa MTV:n haastattelussa kilpailun vapauttamisen tuovan hyötyjen lisäksi myös haittoja. Koskisesta hintojen hajonta kasvaisi. Hän sanoo, että joinakin aikoina taksin voisi saada nykyistä edullisemmin, mutta toisina aikoina hinnat nousisivat merkittävästi.

Taksiliitto ei usko siihen, että alan sääntelyn purkaminen toisi helpotusta autojen saatavuuteen. Heistä taksin saatavuus heikkenisi oleellisesti vaikeina vuorokaudenaikoina, hiljaisina aikoina ja pyhäpäivinä, jolloin työvoimakustannukset ovat suurimmillaan.

Taksikilpailun avaaminen on osa ministeri Bernerin isoa Liikennekaari-uudistusta, jossa on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin.

Berner on kutsunut sidosryhmät koolle ensi maanantaina. Kokouksessa on tarkoitus kertoa uudistuksen etenemisestä.

Lue seuraavaksi