Hyppää sisältöön

Ruokayhtiö kuluttajille: Syökää lasagneamme vain kerran viikossa

Muun muassa Dolmio- ja Uncle Ben's -kastikkeita myyvä elintarvikeyhtiö Mars aikoo merkitä joitakin ruokiaan suosituksin, joissa kuluttajia kehotetaan syömään niitä vain erikoisherkkuna kerran viikossa. Suklaapatukoihin vastaavia suosituksia ei tule.

Kuva: Fredrik von Erichsen / DPA

Elintarvikeyhtiö Mars aikoo lisätä joidenkin tuottamiensa ruokien pakkauksiin merkinnän, jossa kehotetaan syömään niitä vain satunnaisesti suolan, sokerin tai rasvan suuren määrän vuoksi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) yhtiö aikoo suositella esimerkiksi Dolmio-lasagnekastikkeita ja basilikapestoa syötäväksi vain kerran viikossa.

Marsin valmistamiin makeisiin kuten vaikkapa Mars-suklaapatukoihin ei ole tulossa samanlaisia varoituksia, kertoo Reuters.

Yhtiö ilmoittaa, että sen tavoitteena on vähentää suolan, sokerin ja rasvan määrää ruoissaan ja lisätä kokojyväviljojen ja kasvisten käyttöä. Useiden elintarvikkeiden reseptejä on tarkoitus muuttaa kevyemmiksi seuraavien viiden vuoden aikana.

Marsin mukaan joissakin tuotteissa epäterveelliset ainesosat ovat kuitenkin tarpeen "aidon maun" aikaansaamiseksi, ja siksi niitä ei pitäisi syödä joka päivä. Yhtiö aikoo julkaista listan näistä tuotteista verkkosivuillaan muutamien kuukausien sisällä.

.
.