1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kokoomuksen Satonen: Katsotaan rauhassa, mitä taksiasiassa esitetään

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosen mukaan taksiliikenteen vapauttamisesta ei ole keskusteltu puolueen eduskuntaryhmässä. MTV:n tietojen mukaan liikenneministeri Anne Berner on esittämässä taksiliikenteen vapauttamista kilpailulle.

Kotimaan uutiset
Arto Satonen
Arto SatonenYle

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei ole käsitellyt taksiliikenteen vapauttamista, kertoo ryhmän puheenjohtaja Arto Satonen. MTV uutisoi aiemmin tänään, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esittää taksiliikenteen vapauttamista kilpailulle.

Taksikilpailun avaaminen on osa Bernerin isoa Liikennekaari-uudistusta, jossa on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin.

– Liikennekaareen liittyy monenlaisia norminpurkuasioita ja varmaan myös toiminnallisia asioita liittyen taksitoimintoihin. Siellä on varsin tarkkoja säännöksiä, joita varmaan on syytä pohtia, mutta mitään kantaa kokoomuksella ei vielä tähän asiaan ole, Satonen sanoo.

Taksipalveluiden saatavuuden turvaamisesta koko maassa on kuitenkin huolehdittava, painottaa Satonen.

Perussuomalaiset ovat jo ilmoittaneet vastustavansa Bernerin esitystä. Satonen ei ole huolissaan hallituspuolueiden erimielisyydestä.

– Katsotaan nyt rauhassa, että mitä ylipäätään esitetään. Katsotaan sitten, että löytyykö siitä hallitukselle yhteinen näkemys ja mihin sitten lopulta päädytään.

Lue seuraavaksi