1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Soini jyrkkänä: Hallitus ei ole vapauttamassa taksikilpailua

Hallitusohjelmassa ei ole mainintaa taksiliikenteen avaamisesta kilpailulle, joten yksittäinen ministeri ei voi viedä asiaa eteenpäin ilman hallituksen hyväksyntää, sanoo Timo Soini.

talous
Ulkoministeri Timo Soini.
Ulkoministeri Timo Soini.Yle

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tyrmää jyrkästi tiedot taksialan vapauttamisesta. MTV (siirryt toiseen palveluun) kertoi perjantai-iltana, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aikoo avata taksiliikenteen kilpailulle.

– Hallitus ei ole vapauttamassa taksikilpailua Suomessa. Tätä ei ole käsitelty hallituksessa, eivätkä perussuomalaiset kannata tällaista aloitetta. Taksikilpailun vapauttaminen ei käy perussuomalaisille.

Soini painottaa, että taksiliikenteen avaamista ei ole mainittu hallitusohjelmassa, joten yksittäinen ministeri ei voi viedä sitä eteenpäin ilman hallituksen hyväksyntää.

– Asioita ei voi johtaa vuotojen kautta, tekemällä jotain, mitä ei ole hallituksessa sovittu. Se ei käy.

Hän sanoo perussuomalaisten vastustuksen liittyvän myös kansalaisten ja taksiautoilijoiden turvallisuuteen.

– Meillä täytyy olla selvät säännöt, ketkä voivat tätä toimintaa harjoittaa, ja millä ehdoilla. Meidän mielestä tämä järjestelmä on perustaltaan hyvä. Sitä voidaan tietysti aina parantaa, mutta yhdessä Taksiliiton kanssa, eikä millään yksipuolisella ilmoituksella.

MTV:n tietojen mukaan ministeri Berner (kesk.) tulee esittämään taksilupien ja -hintojen vapauttamista jo ensi viikon alussa. Taksikilpailun avaaminen on osa isoa Liikennekaari-uudistusta, jossa on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin.

Kolmas hallituspuolue, kokoomus, ei ole käsitellyt asiaa eduskuntaryhmässään. Kokoomuksen ryhmäjohtaja Arto Satonen aikoo katsoa rauhassa, mitä ministeri Berner asiassa esittää.

Lue seuraavaksi